IZOLACIJA-468X60-BANNER

Proširen kolovoz i izgrađen parking

24.04.2015. | A. B. | Dnevnik

Uređenje Ulice Polgar Andraša, na deonici od Milutina Bojića do Pavleka Miškina, završeno je, saopštavaju iz JP „Zavod za izgradnju grada” (ZIG). Izgrađen je nov kolovoz dug oko 470 metara, s tim što je regulacija proširena s tri metra na pet. Izgrađene su pešačke staze promenljivih širina, svuda gde su za to postojale tehničke mogućnosti, a izgrađeno je i oko 190 parking-mesta širine četiri metra.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ta investicija završena je pre predviđenog roka, a zahvaljujući angažovanju i dobroj koordinaciji nadzora i izvođača, u okviru definisanih sredstava, obavljeni su i dodatni radovi – rekao je direktor ZIG-a Goran Višnjić. - Za izgradnju saobraćajnih površina angažovan je DOO „Putinvest” iz Sremske Kamenice, a kompletna vrednost svih radova je oko 45 miliona dinara.

Odvodnjavanje s kolovoza rešeno je postavljanjem slivnika u atmosfersku kanalizaciju. Ujedno, završena je i izgradnja novog javnog osvetljenja. Postavljeno je ukupno 18 stubova javne rasvete, visine osam metara uz odgovarajuće svetiljke, koje u potpunosti zadovoljavaju potrebe učesnika u saobraćaju, naročito pešaka. Uz to, ulica je i hortikulturno uređena.

Značajno je napomenuti da su u okviru ugovorenih sredstava izvedeni dodatni radovi: rehabilitovana je postojeća biciklistička staza duž cele deonice, koja je bila devastirana prilikom rekonstrukcije toplovoda, sve raskrsnice (s ulicama Milutina Bojića, Pavleka Miškina, Geri Karolja i Cvećarskom i Romanijskom su preasfaltirane i sanirana je ograda na kuhinji „Radosnog detinjstva”). Asfaltiranjem raskrsnice s Romanijskom ulicom stanovnici tog dela grada su dobili još jedan izlaz na Bulevar Evrope.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;