IZOLACIJA-468X60-BANNER

Trifunović: Lalinci dobijaju 2,4km pristupnog puta (video)

14.04.2015. | Tanjug

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je rešilo problem meštana Lalinaca na trasi Koridora 11 i to selo kod Ljiga će do polovine godine dobiti 2,4 kilometra pristupnog puta, koji će povezati svih 40 domaćinstava.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Neće se graditi novi nadvožnjak i sami meštani su videli da je to nefunkcionalno i neekonomično rešenje – rekao je „Tanjugu“ državni sekretar u tom ministarstvu Dejan Trifunović.

On je kazao da bi radovi trebalo da krenu što pre i da je ministarstvo već dalo nalog „Putevima Srbije“ da se to reši.

Trifunović je podsetio da su meštani Lalinaca u proteklih nekoliko nedelja pravili probleme i blokirali radove na Koridoru 11, jer je njegova gradnja „odsekla“ 40 domaćinstava. On je istakao da je postignuto rešenje nakon dijaloga sa meštanima i predstavnicima opštine Ljig.

- Ovo je primer kako se rešavaju zaostali problemi, saslušali smo predloge meštana i u saradnji sa projektantima i „Putevima Srbije“ predočili rešenja koja su izvodljiva – kaže Trifunović.

On je dodao da će pristupni put od 2,4km omogućiti stanovnicima Lalinaca da prelaze preko budućeg autoputa na Koridoru 11.

Gradnja auto-puta od Ljiga do Preljine biće završena do 25. avgusta 2016. godine, a jedna traka tog autoputa biće puštena u saobraćaj već do kraja ove godine. Glavni izvođač radova na toj deonici Koridora 11 je azerbejdžanska firma „Azvirt“, a podizvođači su domaće građevinske firme. Radovi se finansiraju azerbejdžanskim kreditom od 308 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;