Šabac gradi stanove za ugrožene

30.03.2015. | B-92

Izgradnja 36 stanova za izbegla i raseljena lica, kao i za socijalno ugrožene, počela je u Šapcu. Vrednost radova i opremanja je oko 720.000 evra, a sredstva su obezbeđena zahvaljujući Delegaciji Evropske unije u Srbiji i „Hausing centru“. Grad Šabac obezbedio je infrastrukturno opremanje parcele.

- Gradimo stanove površine između 30 i 60 kvadratnih metara, koje ćemo dodeliti u zavisnosti od veličine porodice. Svi će biti opremljeni nameštajem i belom tehnikom. Takođe, biće poštovan i princip energetske efikasnosti, što znači da je reč o visokokvalitetnoj gradnji – rekla je Branislava Žarković, direktor „Hausing centra“.

U kolektivnom centru u selu Varna još uvek živi 85 osoba. U oktobru, kada stanovi budu završeni, deo njih će se preseliti u Šabac, a za ostale se priprema program izgradnje montažnih kuća, kako bi konačno, kolektivni centar mogao da se zatvori.

- Izgradnja stanova za stanovanje u zaštićenim uslovima neće biti dovoljno za zatvaranje smeštaja u Varni pa smo u pregovorima sa da se obezbede placevi za montažne kuće porodicama koje ne ispunjavaju uslove za stanovanje u zaštićenim uslovima – kaže Draga Trninić iz „Komesarijata za izbeglice“.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...