INFONET-468X60-BANNER

Počinju radovi u Ribnjaku

12.03.2015. | S. S. | Dnevnik

Započela je sanacija klizišta i rekonstrukcija Donjeg puta u naselju Ribnjak. To je potvrdio i direktor „Zavoda za izgradnju grada“ (ZIG) Goran Višnjić, naglasivši da se posle zimskih meseci i novih odrona stanje saobraćajnice u Ribnjaku dodatno pogoršalo, što je dodatno zakomplikovalo planirani posao.

- Već duže stanovnici tog dela grada imaju velike probleme zbog rizičnog i nebezbednog puta, ali s početkom realizacije ovih radova najzad se nazire kraj njihovim mukama – kaže Višnjić.

Radovi podrazumevaju pomeranje trase postojećeg puta, izradu potporne konstrukcije od lomljenog kamena u zoni klizišta, izradu drenažnog sistema za sakupljanje podzemne vode, kao i izradu otvorenih kanala s leve strane puta i novog cevovoda (betonskog propusta) koji skupljaju atmosfersku vodu i odvode je do Dunava. Izvođač radova je DOO „Put-invest” iz Bačkog Petrovca, vrednost ugovorenih radova iznosi 12.798.750 dinara, a rok završetka je 60 kalendarskih dana.

Dok radovi na rekonstrukciji Donjeg puta ne budu završeni, građani će moći da koriste alternativni pravac s Gornjeg puta, koji, iako nema dovoljnu širinu za odvijanje dvosmernog saobraćaja, predstavlja samo prinudno i privremeno rešenje.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;