IZOLACIJA-468X60-BANNER

Počinju radovi u Ribnjaku

12.03.2015. | S. S. | Dnevnik

Započela je sanacija klizišta i rekonstrukcija Donjeg puta u naselju Ribnjak. To je potvrdio i direktor „Zavoda za izgradnju grada“ (ZIG) Goran Višnjić, naglasivši da se posle zimskih meseci i novih odrona stanje saobraćajnice u Ribnjaku dodatno pogoršalo, što je dodatno zakomplikovalo planirani posao.

- Već duže stanovnici tog dela grada imaju velike probleme zbog rizičnog i nebezbednog puta, ali s početkom realizacije ovih radova najzad se nazire kraj njihovim mukama – kaže Višnjić.

Radovi podrazumevaju pomeranje trase postojećeg puta, izradu potporne konstrukcije od lomljenog kamena u zoni klizišta, izradu drenažnog sistema za sakupljanje podzemne vode, kao i izradu otvorenih kanala s leve strane puta i novog cevovoda (betonskog propusta) koji skupljaju atmosfersku vodu i odvode je do Dunava. Izvođač radova je DOO „Put-invest” iz Bačkog Petrovca, vrednost ugovorenih radova iznosi 12.798.750 dinara, a rok završetka je 60 kalendarskih dana.

Dok radovi na rekonstrukciji Donjeg puta ne budu završeni, građani će moći da koriste alternativni pravac s Gornjeg puta, koji, iako nema dovoljnu širinu za odvijanje dvosmernog saobraćaja, predstavlja samo prinudno i privremeno rešenje.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;