INFONET-468X60-BANNER

U Kisaču se gradi kanalizacija, u planu kružni tok

09.03.2015. | Dnevnik

Kisač je trenutno veliko gradilište, s obzirom na to da se u tom selu, u kojem je u prošlosti komunalno opremanje često neopravdano kasnilo, gradi kanalizaciona mreža.

To je najveća investicija u tom mestu u poslednjih nekoliko godina, a vrednost posla, čiji je investitor grad Novi Sad, jeste 316 miliona dinara.

- Trenutno se postravljaju cevi u dužini od 5,2 kilometara od Kisača do prečistača koji se nalazi kraj Rumenke, a od aprila bi trebalo da započne izgradnja 15 kilometara kanalizacione mreže u selu – rekao je predsednik Komunalne komisije pri lokalnoj mesnoj zajednici, Nedeljko Lugonja. - Ukoliko sve bude teklo po planovima, realno je da do kraja 2017. godine kompletan Kisač dobije kanalizaciju.   

Uspostavljanje kanalizacione mreže mnogo će značiti meštanima, s obzirom na to da trenutno svako domaćinstvo ima septičku jamu, a zbog položaja sela, podzemne vode često zadaju muke Kisačanima. Radovi napreduju, ali pojavili su se i neočekivani problemi. Konkretno, kada je iskopana zemlja kraj mesne pošte gde treba da se izgradi sabirni kolektor, radnici su naišli na gomilu kablova i instalacija koje nigde nisu ucrtane!

Osim kanalizacione mreže, u Kisaču je u ovoj godini planirana i izgradnja kružnog toka na kolovozu u centru sela. Po rečima predsednika MZ Jana Slavika, time bi trebalo da se poboljša bezbednost saobraćaja u tom mestu, s obzirom na to da mnogi vozači kroz Kisač voze prilično brzo, a kružni tok bi korisno usporio saobraćaj. Projekat za taj posao je u izradi, a da bi se on obavio, potrebno je da se reši izmeštanje spomenika u centru sela.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;