Grade se biciklističke staze kroz ceo Južni Banat

10.02.2015. | RTV

Predstavnici opština Vršac, Bela Crkva, Kovin, Grada Pančeva i Regionalnog centra za društveno ekonomski razvoj „Banat“, potpisali su u Kovinu zajednički sporazum u okviru projekta „Izgradnja i promocija biciklističke staze u Južnom Banatu“.

Memorandum je rezultat zainteresovanosti lokalnih samouprava za inicijativu Ministarstva omladine i sporta i „Biciklističkog saveza Srbije“ za izgradnju višenamenskih biciklističkih staza.

Projekat je u funkciji lokalnog razvoja svake od potpisnica, u segmentima turizma, saobraćajne i sportske infrastrukture i zaštite životne sredine. Sporazumom se, takođe, utvrđuju okvirni vidovi saradnje tokom novog perioda realizacije Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija 2014-2020, kao i ostalih dostupnih fondova na regionalnom i međunarodnom nivou.

Skupu u Kovinu prisustvovala je i Marija Mitić, sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, kao i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i „Biciklističkog saveza Srbije“.

- Veliko je zadovoljstvo što su se skupu odazvali i predstavnici lokalnih samouprava iz Braničevskog okruga, koje su izuzetno zainteresovane za saradnju u okviru ovog projekta, iako nisu administrativno na području Južnog Banata – istakao je u pozdravnoj reči predsednik opštine Kovin Dušan Petrović.

Za deo staze od Skorenovca do Kovina, dužine oko šest kilometara, Opština Kovin je uradila projekat još pre dve godine, a ukupna dužina staze na području opštine je oko 45 kilometra. Svaka od opština potpisnica sporazuma će sama ucrtati rute koje želi, tako da za sada se ne može sa sigurnošću reći kojim će trasama biciklistička staza da se gradi od Pančeva prema Vršcu, kao ni kolika će biti ukupna dužina po završetku.

Sporazum je preduslov da se uradi zajednički projekat i spremno dočekaju konkursi investicioih fondova, rečeno je na skupu.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...