INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kragujevac: Izgradnja nove autobuske stanice

04.02.2015. | Tanjug

Više od godinu dana u Kragujevcu ne radi glavna autobuska stanica, pa putnici autobuse čekaju na improvizovanoj, „pod otvorenim nebom“, gde nemaju od koga da se informišu o polascima, a gradonačelnik Radomir Nikolić najavljuje da će biti izgrađena nova.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kragujevac je ostao bez glavne autobuske stanice zbog višegodišnjeg propadanja preduzeća „Autosaobraćaj“, kojem su, posle čestih štrajkova zaposlenih za isplatom plata i rešavanjem statusa firme, u septembru prošle godine zbog ogromnih dugovanja isključeni struja, telefon i grejanje.

Ovo preduzeće, nekada najveći šumadijski prevoznik, danas je i bez ijednog autobusa, a gotovo sva imovina je stavljena pod hipoteku, zbog potraživanja poverioca, kao i tužbi radnika.

Iako se najavljivalo da će biti pronađen strateški partner, „Autosaobraćaj“ se našao na spisku od 188 preduzeća u Srbiji u kojima će biti pokrenut stečaj.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić u izjavio je „Tanjugu“ da grad i građani zaslužuju da imaju novu, modernu, autobusku stanicu.

- Nažalost postojeća autobuska stanica, i tad kada je izgrađena pravljena je kao privremeni objekat i od nje nikada nije nastala ozbiljna i velika autobuska stanica kakva je trebalo da bude. Ona je podelila sudbinu „Autosaobraćaja“ i sada se to jasno definiše kao problem u gradu – rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Naglašavajući da se intenzivno radi na rešavanju tog problema, Nikolić je rekao da će biti izgrađena nova, na drugoj lokaciji.

- Novu autobusku stanicu napravićemo iz sopstvenih ili pozajmljenih sredstava, ili ćemo naći investitora. Verujem da će se vrlo brzo videti da je neko započeo radove na sprovođenju tog projekta – rekao je Nikolić i dodao da će se graditi na novoj lokaciji, najverovatnije na ulazu u Kragujevac iz pravca Batočine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;