INFONET-468X60-BANNER

„Planum“ zarađuje dolare u Kazahstanu i Angoli

16.01.2015. | Novosti

Građevinarstvo preduzeće „Planum“ u ovoj godini imaće pune ruke posla. Novi projekti u Kazahstanu, gde će sa lokalnim partnerom obnavljati piste i graditi auto-put u dužini od 17 kilometara, zatim će završiti projektnu dokumentaciju za vojnu bolnicu, avio-bazu i fabriku lekova u Angoli, što je posao vredan oko 35 miliona dolara, a dosta toga uradiće i u zemlji.

Ovo građevinsko preduzeće, koje je skoro proslavilo 67 godina postojanja, uveliko radi na Koridoru 11 zajedno sa Azerbejdžancima, na Dunavskoj magistrali grade tunel kod Golupca, a uskoro počinje i izgradnju druge trake auto-puta oko Beograda (obilaznica) na delu od Dobanovaca do mosta na Savi kod Ostružnice.

- I u godini za nama završili smo velike projekte – kaže Ratomir Todorović, generalni direktor „Planuma“. - Pre svega, deonicu Koridora 11 od Uba do Lajkovca, gde mi kreditiramo državu, i posao ćemo naplatiti tek za godinu dana. Završili smo i drugu fazu petlje „Batajnica“. A za samo mesec dana betonirali smo pistu na jednom aerodromu u Kazahstanu. Zato što smo u tako kratkom roku odradili posao kvalitetno, sada nam se u toj zemlji otvaraju novi poslovi.

Todorović kaže da se ovih dana u javnosti mnogo govori o ispumpavanju vode iz kopa Tamnava, ali da je konačno država stala iza domaćih firmi.

- Kamo sreće da je država i nas, domaće izvođače, branila kada smo davali najpovoljnije ponude, a poslovi su dodeljivani strancima na Koridoru 10 - navodi Todorović. - Domaći konzorcijum je za, primera radi, izgradnju mosta kod Beške dao najbolju ponudu, ali je angažovana austrijska „Alpina“, pa ni danas ne znamo koliko nas taj most košta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;