PRIJAVA-468X60-BANNER

Novi vrtić bez imena i dozvole

19.12.2014. | K. Malešević | Večernje Novosti

Mališani će u novoizgrađeni vrtić u naselju Stepa Stepanović, po svim prilikama, zakoračiti tek sledeće godine. Iako je izgradnja završena još sredinom novembra, otvaranje je odložio postupak primopredaje radova između izvođača i gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Iz nadležnog sekretarijata tvrde da su poslednje pripreme u toku i da sve zavisi od toga da li su neophodni standardi ispunjeni.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

- U toku je provera izvršenih radova, a nakon naših primedaba od izvođača zavisi koliko vremena će trajati definitivna sanacija - objašnjava Igor Raičević, zamenik gradskog sekretara za obrazovanje. - Radi se intenzivno na poslednjim pripremama i uskoro bi trebalo da znamo kada će konačno biti otvoren.

Osim datuma otvaranja, nepoznanica je i koji će naziv vrtić dobiti. Na adresu Komisije za imenovanje još nije stigao nijedan predlog, a ukoliko ne bude kreativnih rešenja, predškolska ustanova „krstiće” i ovo obdanište.

Vrtić u „Stepi” prostire se na 2.500 kvadratnih metara i u njemu ima mesta za 335 mališana. Objekat ima dva sprata i 14 prostorija za boravak mališana i to po šest za jaslice i vrtić i dve za predškolce. Vrednost ove investicije je oko 200 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradske kase.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;