Završena deonica od Uba do Lajkovca

12.12.2014. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je završenu deonicu Koridora 11 od Uba do Lajkovca, dužine 12,5 kilometara, na kojoj su bile angažovane domaće firme – „Planum“ i „Putevi Užice“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Završetak deonice za svega tri meseca rezultat je pojačane kontrole i jasnog plana za okončanje tog posla, rekla je Mihajlović novinarima i istakla da će ubuduće svi izvođači radova imati podršku države uz jasna pravila.

Komentarišući završetak deonice na koji se godinama čekalo, Mihajlović je rekla da pre tri meseca nije izgledalo da će radovi biti okončani, da je bilo ozbiljnih problema, a osnovni se odnosio na to što nije bilo jasnih pravila i kriterijuma države kao izvođača i samim tim su, kako je ocenila, mnoge stvari bile dozvoljene.

Mihajlović je podsetila da je u junu potpisan 11. aneks i da je rok za završetak deonice bio 27. novembar.

- Ja sam rekla to je poslednji aneks koji ćemo potpisivati – naglasila je ministar i poručila izvođačima da može da se desi potpisivanje jednog do dva aneksa i da je to normalno, ali ne i više.

Kako je napomenula, na određenim projektima postoji i do 15 aneksa. Ona je ponovila da će ubuduće planovi morati da budu jasni i da se poštuju iz dana u dan, kao i da će timovi resornog ministarstva obilaziti gradilišta i razgovarati sa izvođačima kako bi rešili eventualne probleme.

Govoreći o uloženim sredstvima, Mihajlović je navela da je vrednost dodatnih radova bila milijardu dinara, bez obzira na uštede od 350 miliona dinara. Ona je napomenula da je u proseku izgadnja jednog kilometra autoputa na ovoj deonici koštala šest miliona evra.

Mihajlović je rekla da sada predstoji ulaganje u održavanje te deonice dok taj put ne postane potpuno operativan, nakon završetka deonica na kojoj su angažovane kineske kompanije. Reč je o deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, a Mihajlović je rekla da se nada da će radovi biti završeni krajem sledeće godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...