INFONET-468X60-BANNER

Prva faza rekonstrukcije Riblje pijace 18,5 miliona dinara (video)

08.12.2014. | Tanjug

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić i direktor Javno komunalnog preduzeća „Tržnica“ Miloš Tubić prisustvovali su početku radova na rekonstrukciji Riblje pijace čija je prva faza vredna 18,5 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ilić je na konferenciji za novinare rekao da je Riblja pijaca najstarija pijaca u Novom Sadu i da početkom njene rekonstrukcije počinje da se vraća sjaj starom gradskom jezgru.

- Obnovom najstarije pijace u Novom Sadu utičemo na oživljavanje starih urbanih prostora Novog Sada – rekao je Ilić dodajući da je, nakon rekonstrukcije pijace u planu i uređenje trga kod Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, čime će, kako je istakao, ceo taj kraj dobiti potpuno novi, lepši, izgled.

Ilić je naglasio da je, pored činjenice da će Novi Sad dobiti potpuno novi gradski trg, izuzetno bitno i da se on nalazi između, kako je kazao, „srpskih institucija – prve velike srpske pravoslavne gimnazije u Novom Sadu, Saborne crkve i sedišta srpske vojske“.

- Ono što je takođe vrlo bitno, to je da će to biti trg na koji će turisti koji dolaze sa keja prvo naići i mislim da će im Riblja pijaca dati jednu potpuno novu ponudu jer će deo pijace biti urađen u srpsko-vojvođanskom etno stilu – istakao je Ilić dodajući da veruje da će to biti doprinos boljoj i kvalitetnijoj turističkoj ponudi Novog Sada.

Direktor JKP „Tržnica“ Miloš Tubić je rekao da je vrednost radova u prvoj fazi rekonstrukcije 18,5 miliona dinara, od čega je 16 miliona dinara investicija na uređenju oko 50 lokala na toj pijaci dok dva i po miliona dinara koštaju nove pokretne tezge i montažni objekti koji će zameniti dosadašnje limene objekte.

- Cilj je da se na Ribljoj pijaci naprave unificirani lokali koji će biti dostojni centra Novog Sada i turističke ponude Novog Sada – rekao je Tubić.

Po Tubićevim rečima rekonstrukcija Riblje pijace planirana je u tri faze, a osim prve koja, kako je rekao, podrazumeva uređenje lokala i izradu pokretnih tezgi i montažnih objekata, u drugoj će biti izvedena sanacija kolovoza i komunalne infrastrukture, te postavljanje mobilijara i nove rasvete, a u trećoj fazi u planu je sanacija betonskih tezgi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;