IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Novi Sad: Novac za rekonstrukciju Beogradske kapije

03.12.2014. | Dnevnik

Gradski budžet čeka deset miliona dinara koje je Republika izdvojila za rekonstrukciju Beogradske kapije da bi ovaj posao, započet 9. septembra 2013. godine, konačno bio završen.

Posao, koji vodi „Poslovni prostor“, nekoliko puta je stajao, što zbog vremena, što zbog nedostatka novca, a do sada je rekonstrukcija Beogradske kapije koštala 24.992.511,10 dinara. Radovi su finansirani iz donacije banke Inetza od deset miliona dinara, budžeta Novog Sada sa 7,5 miliona i isto toliko iz budžeta Pokrajine.

Za te pare hidroizolovan je prostor iznad kapije, očišćene su obloge od opeke i kamena s beogradske strane kapije, obijeni su i omalterisani pešački prolazi i kompletno je završena rekonstrukcija novosadske strane Beogradske kapije. Ova građevina je, nakon ovih radova, vidno sinula, a sugrađani s nestrpljenjem očekuju završetak čitavog posla.

Od republičkog novca preostalo je da se plati za radove na kamenom delu fasade s beogradske strane kapije, za obijanje i malterisanje kolskih prolaza i njihovo krečenje, te rekonstrukcija kolovoza unutar kapije, stoji u odgovoru „Poslovnog prostora“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;