INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: Počinje izgradnja stanova solidarnosti

26.11.2014. | Dnevnik

Ugovor o izgradnji 35 stanova solidarnosti u Kisačkoj ulici 55 potpisaće se danas između izvođača radova, građevinskog preduzeća „Gat” iz Novog Sada i „Stambene agencije Novi Sad” i JP „Poslovni prostor” kao suinvestitora projekta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Direktor „Stambene agencije Novi Sad” Ratko Rogan izjavio je da bi stambena zgrada sa sedam etaža: podrumom, prizemljem, četiri sprata i potkrovljem trebalo da bude završena za 12 meseci od dana potpisivanja ugovora, to jest da bude gotova dogodine u ovo doba.

Po projektu, prosečna veličina stanova biće 50 kvadrata, a u zgradi će biti i tri lokala, dvadesetak stanarskih ostava i ispred objekta parking sa 17 mesta. Vrednost investicije je 107 miliona dinara.

- Izgradnja stanova solidarnosti kasni – rekao je direktor Rogan. - Trebalo je da budu  završeni krajem ove godine, ali se ispostavlo da je teško planirati pošto je postupak sprovođenja javne nabavke komplkovan pa je to znato usporilo posao.

S druge strane, ističe on, ni Vlada Srbije nije donela kriterijume o tome ko i pod kojim uslovima može kupovati stanove solidarnosti, odnosno ko se može javiti na konkurs za kupovinu stanova ispod tržišne vrednosti.

- Stanovi solidarnosti u Zrenjaninu i u Pančevu su završeni, ali u njih niko nije useljen jer Vlada nije odredila kriterijume te se „Asocijacija  gradskih stambnih agencija“ obratila srpskoj vladi sa zahtevom da donese uslove o tome koje porodice mogu konkurisati – kazao je Ratko Rogan.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;