INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izrada izmene i dopune plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar

31.10.2014. | Beoinfo

Skupština grada Beograda donela je Odluku o izradi izmene i dopuni Plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar. Reč je o lokaciji između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Đerdapske i Gospodara Vučića, i to za prvu fazu razrade plana detaljne regulacije devete Mesne zajednice na Vračaru.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Konkretno, okvirna granica odnosi se na prostor između Južnog bulevara i Vardarske, Marulićeve, Šumatovačke i pešačke staze, sa vezama saobraćajnica i infrastrukture do postojeće, odnosno planirane mreže.

- Ukupna površina iznosi oko tri hektara – istakao je na današnjoj sednici Skupštine grada Slobodan Dimitrijević, pomoćnik gradskog sekretara za urbanizam i građevinske poslove.

Ova izmena i dopuna predstavljaće planski osnov za izdavanje informacija o lokaciji, lokacijskim dozvolama, kao i za izradu urbanističko-tehničkih dokumenata. Na ovoj lokaciji gradiće se multifunkcionalni kulturni prostor, to jest Umetnički paviljon „Lana Bekavac”. Posao izmene planskog dokumenta poveren je Centru za planiranje urbanog razvoja, s rokom od šest meseci.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;