PRIJAVA-468X60-BANNER

Kikinda: Inkluzija traži prostor

30.10.2014. | Dnevnik

„Direkcija za izgradnju grada“ raspisala je javnu nabavku za uređenje dela zgrade Antituberkuloznog dispanzera u Kikindi. U ovoj zgradi biće otvoren Centar za mentalno zdravlje, čiji je cilj poboljšanje socijalne inkluzije osoba sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Reč je o evropskom projektu „Podrška deinstitucionalizaciji i socijalnoj inkluziji osoba sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama“, vrednom 166.000 evra, od čega je evropska donacija 141.000 evra, dok 15 odsto finansira Specijalna psihijatrijska bolnica „Sveti Vračevi” iz Novog Kneževca, kao nosilac projekta, i partneri – Opština Kikinda i „Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo“.

Za samu adaptaciju ATD-a izdvojiće se 35.000 evra s obzirom na to da je zgrada u lošem stanju. Centar za mentalno zdravlje imaće kapacitet za 80 korisnika na godišnjem nivou.

- Projekat vezan za adaptaciju zgrade započet je sredinom prošle godine, a „Direkcija za izgradnju“ je u ovu priču ušla pre mesec dana – ističe direktorica ovog Javnog preduzeća Danica Santovac. - Služba kućne nege, koja je bila u ovoj zgradi, tokom leta preseljena je u objekat Medicine rada. Deo Antituberkuloznog dispanzera, u kojem se obavljaju rendgenska snimanja ostaće gde i jeste, bez obzira na to što pripada Bolnici. Rendgen ne može da se seli zbog složenih tehničkih uslova koje mora da ispunjava.

Zgradu sa spoljne strane obnoviće firma „Tehnobor“. Saniraće se krov, izvlačiti vlaga i rekonstruisati deo zgrade predviđen za Centar za menatlno zdravlje. Planirano je i krečenje i ostali unutrašnji radovi, a taj posao bi mogao da se završi do kraja godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;