Bečej: „Skadar na Tisi“ čeka majstore

27.10.2014. | Dnevnik

Dugo očekivana treća faza izgradnje fiskulturne sale u dvorištu OŠ „Petefi Šandor“, po poslednjoj najavi, trebalo je da počne 1. oktobra, ali majstora još nema. Radovi vredni oko 7,5 miliona dinara povereni su novosadskoj firmi „Imperial Building“, koja se jedina javila na raspisanu javnu nabavku, i obavezala da posao bude okončan za mesec dana. U ovoj fazi radova predviđeno je da se postave vrata i prozori, da se uradi uradi vodovodna i elektro instalacija, omalterišu i okreče zidovi.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Iako nije na „Skadar na Bojani“, već kraj Tise, gradnja se poslovično otegla još od 55. rođendana škole u oktobru 2010. godine, u međuvremenu promenile su se dve garniture lokalne vlasti, ali kako se radi neće biti iznenađenje ako generacija, koja je tada započela, završi školovanje i ne održi nijedan čas fizičkog vaspitanja u objektu koji im je obećan na početku školovanja.

- Za treću fazu izgradnje fiskulturne sale prošlog novembra je 3,6 miliona dinara odobrio je „Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport“, a kako lokalna samouprava nije obezbedila preostalih 3,8 miliona dinara, nismo bili u mogućnosti da raspišemo javnu nabavku. Ovog leta je Opština putem kreditnog zaduženja obezbedila svoj deo sredstva, završena je javna nabavka i imali smo obećanje izvođača radova da će početkom oktobra početi s poslom i završiti ga u roku od mesec dana. Svakodnevno ih očekujemo – rekao nam je direktor OŠ „Petefi Šandor“ Englebert Sič Budai.

Završetkom treće faze, kad god da to bude, ne završava se izgradnja fiskulturne sale. Jer, za završnu četvrtu fazu potrebno je obezbediti novih desetak miliona za rešavanje sistema grejanja i opremnje sale neophodnim spravama i opremom, kako bi objekat bio funkcionalan. Za to vreme, „petefijevci“ kao i pre pola veka, fizičko vaspitanje u zimskom periodu rade u improvizovanom prostoru dve oronule učionice.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije