INFONET-468X60-BANNER

Bečej: Stala obnova zadužbine Bogdana Dunđerskog

24.10.2014. | Dnevnik

Čitavo leto u samom centru Bečeja užurbano su radili građevinari novobečejske firme „Ranđelović-gradnja“ na rekonstrukciji zadužbine Bogdana Dunđerskog. Atraktivna kuća, podignuta početkom prošlog veka, višedecenijskim zanemarivanjem postala je ruglo u centru varoši. Zato je Bečejcima bilo stalo da se zgradi vrati stari sjaj. Obećano je da će se do kraja leta sve završiti, međutim, ne samo da nije završen započeti posao, nego su građevinari prestali s radom i mehanizacija je uklonjena, pa je gradilište sada sablasno prazno.

Iznenađenje Bečejaca je, utoliko, veće ako se zna da je najavljena finansijska konstrukcija od oko 10 miliona dinara zatvorena. Pokrajinski sekretarijat za privredu je obezbedio tri miliona dinara, a lokalna samouprava ostatak, od čega veći deo kreditnim zaduženjem. Uoči početka radova nizale su se konferencije za medije na kojima je isticano kako aktuelna lokalna vlast radi ono što su mnoge pre nje propustile, a danas nema zvaničnog objašnjenja zašto su radovi stali.

Nezvanično se saznaje da su radovi privremeno obustavljeni, jer su projekat rekonstrukcije i stanje na zgradi u „raskoraku“. Izvođač radova je do sada uspeo da stabilizuje objekat i spreči dalje urušavanje, a sada traži da se lokalna samouprava kao investitor izjasni o projektu i mogućosti daljih radova. Tačnije, da bi se sve završilo, potrebno je projekat usaglasiti sa stanjem na objektu, a to praktično znači da je neophodno utrošiti daleko više građevinskog materijala, što u velikoj meri povećava finansijsku vrednost radova.

Od toliko najavljivanog i hvaljenog posla, stiglo se do sumnji, jer niko zvanično ne izlazi u javnost sa saopštenjem o novonastaloj situaciji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;