Bajatović: Radovi na „Južnom toku“ krajem oktobra (video)

29.09.2014. | Tanjug

Direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović izjavio je da očekuje da će radovi na gradnji „Južnog toka“ početi krajem oktobra ili početkom novembra, a sada se „ide ka dozvoli za pokretanje gradnje“.

Bajatović je, otvarajući multimedijalnu izložbu „Ujedinjujući Evropu“, u kojoj je na specijalizovanom kamionu postavljena multimedijalna oprema za predstavljanje „Južnog toka“, rekao da su finansijska sredstva za izgradnju „Južnog toka“ obezbeđena.

- Kapacitet od 41 milijarde kubnih metara gasa u Srbiji nije menjan jedino što je pretrpelo male izmene jeste da će izlaz „Južnog toka“ iz Srbije biti kod Subotice, a ne kod Sombora – rekao je Bajatović.

On je dodao da to ništa bitnije neće promenti, pogotovo kada je kapacitet gasa u pitanju. Prema njegovim rečima glavni teret finansiranja „Južnog toka“ snosiće „Gasprom“, a 40 odsto radova u Srbiji na izgradnji „Južnog toka“ radiće domaća građevinska operativa.

- Imamo priliku da naši majstori, ali i naši instituti i projektni biroi imaju dobar aranžman u ovom projektu – rekao je Bajatović.

On je kazao da je definitivno da će građnje „Južnog toka“ biti, dodajući da će se „Južni tok“ graditi i kroz Bugarsku i da će taj projekat, posle tamošnjih izbora, i u toj zemlji imati podršku.

- Ovo ne pričam napamet, jer od sedam izbornih lista prijavljenih za predstojeće izbore u Bugarskoj, njih šest se kune u „Južni tok“ i pohvaljuje taj projekat – pojasnio je Bajatović.

On je rekao da ne postoji globalno tržište gasa, već da postoje globalne kompanije, kao što je „Gasprom“ i podsetio je da je „Gasprom“ strateški partner „Srbijagasa“.

- Imamo strateškog partnera koji je ostvario godišnju dobit od 62,4 milijarde evra, što je pet puta više od državnog budžeta Srbije – rekao je Bajatović objašnjavajući snagu „Gasproma“ i koliko značajnog partnera ima „Srbijagas“.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...