INFONET-468X60-BANNER

Polovina prijavljenih objekata za gasni priključak nije legalizovana

08.07.2021. | RTS

Polovina od 40.000 prijavljenih domaćinstava za gasni priključak na rate koji je ponudio Srbijagas su zahtevi za priključenje nelegalnih objekata i taj problem treba rešiti, rekao je za Tanjug generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Ja nemam rešenja za to. Jedino da predložimo onima koji o tome odlučuju u Vladi Republike Srbije da se razmisli da oni koji su po zakonu o legalizaciji predali zahteve a legalizacija je moguća dobiju neku vrstu isprave na osnovu koje bi priključili gas - rekao je Bajatović.

Dodao je da većina tih objekata u prosecu legalizacije već imaju struju i vodu, te da se takva isprava ne bi izdavala za objekte kojih legalizacija u perspektivi nije moguća.

- To je prosto ideja, i o tome mora da se razgovara. Postoje i oni koji misle da bi se tako podstakla divlja gradnja. Jer bi neko mogao da smatra da će tako nastaviti da rešava ostale priključke i pre legalizacije - rekao je Bajatović.

Dodao je da smatra da bi se kroz takve isprave mogao da se reši problem i objekti priključe na gas, ali je naglasio da o tome još treba da se razgovara.

Srbijagas je građanima ponudio priključenje na gas za 780 evra u dinarima, što se plaća tri godine i to bez kamate, za šta je stiglo oko 40.000 prijava do sada.

Bajatović je istakao da je do sada obezbeđeno 25.000 gasnih setova, i da je potpisan ugovor sa šest kompanija koje će se uključiti u taj posao.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;