INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nelegalni objekti neće moći da se priključe na gasovod

09.07.2021. | Tanjug

Objekat koji se gradi ili je završen bez građevinske dozvole ne može biti priključeni ni na gasovodnu mrežu. To je jasno propisao Zakonom o planiranju i izgradnji, kažu u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Povodom predloga direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića da nadležni u vladi nađu način da se potrošačima čije su kuće u postupku legalizacije omogući da uvedu gas, u resornom ministarstvu navode za Tanjug da sve institucije treba da rade svoj deo posla - država svoj, a javna preduzeca svoj, u interesu građana i isključivo u skladu sa zakonom.

- Umesto što se bavi temama za koje nije nadležan, direktor JP Srbijagas trebalo bi da vodi računa o tome da preduzeće na cijem je čelu posluje efikasno i da najpre završi već započete projekte gasifikacije na kojima postoji značajno kašnjenje, kao i prikljucenje na gas već legalizovanih objekata - poručuju.

Bajatović je izjavio da polovina od 40.000 prijavljenih domaćinstava za gasni priključak na rate koji je ponudio Srbijagas su zahtevi za priključenje nelegalnih objekata i da taj problem treba rešiti.

- Nemam rešenja za to. Jedino da predložimo onima koji o tome odlučuju u Vladi Srbije da se razmisli da oni koji su po zakonu o legalizaciji predali zahteve, a legalizacija je moguća da dobiju neku vrstu isprave na osnovu koje bi priključili gas - rekao je on.

U ministarstvu navode da su Zakon o energetici i Zakon o planiranju i izgradnji vrlo izričiti i precizni kada je u pitanju priključenje domaćinstava odnosno objekata za stanovanje na gasnu mrežu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;