INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Niču noseći stubovi mosta

19.09.2014. | Dnevnik

Most na trasi Bulevara Evrope preko kanala DTD poprima konture, nakon što su mesec i po dana od otpočinjanja posla radnici „West-gradnje“ iz Šapca počeli da šaluju i izlivaju noseće stubove konstrukcije mosta na obe kanalske obale. Kako su nam kazali na gradilištu, radovi teku planirano, te se očekuje da će posao biti završen u roku, do maja naredne godine.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Direktor „Zavoda za izgradnju grada“ Goran Višnjić kaže da je u toku i armiranje i betoniranje naglavnih greda i stubova pristupnih konstrukcija.

- Zadovoljstvo mi je što mogu da istaknem da se izgradnja mosta odvija očekivanim tempom i radovi su u punom jeku, što potvrđuje veoma živa atmosfera koja svakodnevno vlada na ovom velikom gradilištu. Na samom terenu angažovan je veliki broj ljudi koji se trude da kvalitetno i efikasno obavljaju svoje zadatke kako bi ova kapitalna investicija bila završena u predviđenom roku – izjavio je Višnjić za „Dnevnik“.

Novi most će biti dug 176 metara i širok oko 30 metara. Imaće četiri saobraćajne trake, obostrane pešačke staze širine tri metra i biciklističke staze široke dva metra, kao i javno osvetljenje celom dužinom mosta.

Višnjić je okarakterisao ovaj posao kao jednu od najznačajnijih investicija u ovoj godini, koja se finansira iz programa uređenja građevinskog zemljišta.

- Očekujemo da radovi budu nastavljeni istim intezitetom kao i do sada, a nadamo se da će nas poslužiti i povoljni vremenski uslovi, kako bi most bio završen na vreme. Okončanjem ovog posla konačno će biti završen Bulevar Evrope, što je od naročite važnosti, prvenstveno zbog toga što će Novi Sad dobiti još jedno priključenje na auto-put – zaključio je Višnjić.

 

Komentari: 1

Милош 19.09.2014 12.40.59

Ту сам ја раскрчио обалу када су бушене рупе за шипове у Приморској улици.

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;