IZOLACIJA-468X60-BANNER

Jedan most, mnogo nevolja

17.09.2014. | RTS

Propust koji je služio kao most preko Kutinske reke, zbog opasnosti od poplava po nalogu preduzeća „Srbijavode“, u aprilu je potpuno srušen. Meštani niškog naselja „Nikola Tesla“ zbog toga su, kažu, odsečeni od sveta. Izgradnja mosta je godinama u planu, ali se do sada pribegavalo privremenom rešenju na koja „Srbijavode“ ne pristaju.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Moramo da idemo preko Niške banje, milicija tamo kažnjava -15.000 dinara me kaznila što idem tim putem, a traktor je s blatnjavim gumama – kaže Živojin Marković.

Planom je na ovom mestu predviđen most, ali su uslovi strogi, jer se nalazi u neposrednoj blizini ušća Kutinske reke u Nišavu, pa se godinama problem rešavao privremeno.

- Struka ne priznaje privremena rešenja, struka priznaje pravilna rešenja, pravilna po pravilima struke podrazumevaju da svaki dokument koji izadje iz naše kuće mora da bude u skladu sa zakonom o vodama – kaže Dragoljub Miljojković „Srbijavode“ u Nišu.

Grad Niš je ovoga puta nameravao da problem reši premeštanjem mosta sa Jelešaničke reke, koji će kako nam je potvrdjeno u preduzeću „Koridori Srbije“ biti uklonjen zbog izgradnje novog autoputa.

- U ovom trenutku je krajnje neizvesno da li će i kada to biti učinjeno iako smo imali obećanja iz „Koridora“ da će to biti gotovo još pre nekih mesec dana – kaže Žarko Ranković, član Gradskog veća.

Zbog toga će grad, kako je rečeno za RTS, 35 miliona, koliko košta most, predvideti u budžetu, ali za narednu godinu. Zbog još jednog odlaganja građani kažu da su prinuđeni na proteste.

- Znamo mi koja je šteta ako zaustavimo saobraćaj, mi smo svesni, ali nas izgleda niko ne razume. Mi smo na margini svi nam lepo ispričaju, isprate nas, a mi problem i dalje imamo – kaže Milan Vasić.

Bez mosta će za sada ostati i fabrika za preradu drveta jer je grad nameravao da i njihov višegodišnji problem reši prebacivanjem mosta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;