INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Jedan most, mnogo nevolja

17.09.2014. | RTS

Propust koji je služio kao most preko Kutinske reke, zbog opasnosti od poplava po nalogu preduzeća „Srbijavode“, u aprilu je potpuno srušen. Meštani niškog naselja „Nikola Tesla“ zbog toga su, kažu, odsečeni od sveta. Izgradnja mosta je godinama u planu, ali se do sada pribegavalo privremenom rešenju na koja „Srbijavode“ ne pristaju.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Moramo da idemo preko Niške banje, milicija tamo kažnjava -15.000 dinara me kaznila što idem tim putem, a traktor je s blatnjavim gumama – kaže Živojin Marković.

Planom je na ovom mestu predviđen most, ali su uslovi strogi, jer se nalazi u neposrednoj blizini ušća Kutinske reke u Nišavu, pa se godinama problem rešavao privremeno.

- Struka ne priznaje privremena rešenja, struka priznaje pravilna rešenja, pravilna po pravilima struke podrazumevaju da svaki dokument koji izadje iz naše kuće mora da bude u skladu sa zakonom o vodama – kaže Dragoljub Miljojković „Srbijavode“ u Nišu.

Grad Niš je ovoga puta nameravao da problem reši premeštanjem mosta sa Jelešaničke reke, koji će kako nam je potvrdjeno u preduzeću „Koridori Srbije“ biti uklonjen zbog izgradnje novog autoputa.

- U ovom trenutku je krajnje neizvesno da li će i kada to biti učinjeno iako smo imali obećanja iz „Koridora“ da će to biti gotovo još pre nekih mesec dana – kaže Žarko Ranković, član Gradskog veća.

Zbog toga će grad, kako je rečeno za RTS, 35 miliona, koliko košta most, predvideti u budžetu, ali za narednu godinu. Zbog još jednog odlaganja građani kažu da su prinuđeni na proteste.

- Znamo mi koja je šteta ako zaustavimo saobraćaj, mi smo svesni, ali nas izgleda niko ne razume. Mi smo na margini svi nam lepo ispričaju, isprate nas, a mi problem i dalje imamo – kaže Milan Vasić.

Bez mosta će za sada ostati i fabrika za preradu drveta jer je grad nameravao da i njihov višegodišnji problem reši prebacivanjem mosta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;