IZOLACIJA-468X60-BANNER

Počelo uređenje industrijske zone u Kovinu

11.09.2014. | Dnevnik

Posle mnogo odlaganja u utorak (9. septembar 2014.) su, konačno, započeli radovi na uređenju industrijske zone u Bloku 119 u Kovinu, čime će se stvoriti neophodni preduslovi za dolazak investitora u ovu južnobanatsku opštinu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Po rečima predsednika opštine Dušana Petrovića, zainteresovani investitori iz Indonezije, već su nestrpljivi da uđu u zonu sa svojim projektom za proizvodnju pečuraka i investicijom od devet miliona evra. Njima će biti ustupljeno 5,5 hektara površine sa postojećom konstrukcijom nekada započete hale u bescarinskoj zoni. Planira se zapošljavanje 350 radnika.

- Sa još jednim investitorom se pregovara i ishod tih razgovora biće poznat do kraja meseca. Sada već izvesno može da se kaže da će tokom sledeće godine, kad uređenje zone bude potpuno završeno, svih 18 hektara, na dve katastarske parcele, biti ustupljeno i popunjeno investicionim projektima – zaključio je Dušan Petrović prilikom obilaska gradilišta.

Posao uređenja zone dobila je grupa izvođača iz Sopota, Selakovca i Svilajnca. Vrednost radova u prvoj fazi je oko 60 miliona dinara, a biće urađen deo glavne saobraćajnice i poprečna saobraćajnica sa svom pratećom infrasturkturom, kao i dve trafo-stanice koje su u nadležnosti „Elektrovojvodine”, odakle će se obezbeđivati javna rasveta i neka manja potrošnja.

Ono što će ostati budućim investitorima, eventualno, je da sami grade trafo stanice u skladu sa sopstvenim proizvodnim potrebama. U drugoj fazi će se završiti sporedna saobraćajnica i druga poprečna koja ide uz magistralni put, sa takođe pratećom infrasturkturom. Planom je predviđeno da radovi u prvoj fazi budu gotovi za 120 dana, a da kompletno uređenje bude završeno tokom naredne godine.

S obzirom na to da je neuređenost radne zone bila glavna smetnja za dolazak investitora unazad više decenija, ovo jeste jedan od kapitalnih projekata, čija je realizacija konačno započeta i od koje se očekuje mnogo već naredne godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;