INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Savamala: Od Arapa i - restoran!

13.08.2014. | S.J. Matić | Večernje novosti

Između „Lastine“ stanice i šetališta kraj Save grade se i restoran i izložbeni paviljon, potvrdio nam je juče gradonačelnik prestonice Siniša Mali. „Novosti“ su pre dva dana pisale da su na jednoj od parcela prostora gde će se graditi „Beograd na vodi“ počeli radovi, ali investitor još nije bio okačio informativnu tablu i nije se znalo ni ko gradi, ni ima li građevinsku dozvolu, ni šta će nići na ovom prostoru.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- To je privremeni objekat i biće srušen kad se projekat „Beograda na vodi“ bude razvio i dođe vreme da se na tom mestu podigne nešto drugo - pojašnjava Mali. - Investitor je firma iz UAE, u stvari njena donacija je u pitanju. Deo tog objekta će se koristiti za promocije ovog velikog projekta i njegovih delova, a u drugom delu će biti restoran, da može da se sedne.

Malo bode oči, šta će dve zgrade za promovisanje „Beograda na vodi“, jer već se za to koristi ogromna rekonstruisana zgrada Stare zadruge u Karađorđevoj ulici, u kojoj sve može da se izreklamira, a ima i restoran.

- Za promociju tako velikog projekta nikada nije malo zgrada - zaključio je gradonačelnik Mali.

Kula Beograd visoka 220 metara

Gradnja „Beograda na vodi“ trebalo bi, prema najavama nadležnih iz grada, da počne u prvoj polovini 2015. godine. Najupečatljivije zdanje posle završetka celog projekta svakako će biti Kula Beograd, koja bi sa visinom od 220 metara trebalo da postane jedan od simbola prestonice.

Gradilište bez podataka o investitoru

Gradonačelnik Siniša Mali tvrdio je pred novinarima da je na gradilištu postavljena informativna tabla. Međutim, kada je naša ekipa u poslepodnevnim časovima posetila prostor kod „Lastine“ stanice, naišla je samo na tablu sa natpisom „Pazi, gradilište“. Bez podataka o investitorima, zacrtanim terminima izgradnje...

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;