ZIG „šminka“ centar Novog Sada

11.08.2014. | N. Subotić | Večernje novosti

U koordinaciji s drugim javno-komunalnim preduzećima, „Zavod za izgradnju grada“, kako je saopšteno iz ovog JP, nastavlja aktivnosti na uređenju ulica u strogom centru Novog Sada, a u kojima je kolovoz raskopan zbog radova na podzemnim instalacijama.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Po završetku radova JKP „Vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji kanalizacione mreže u junu, podsećaju u ZIG, asfaltiran je kolovoz u Ulici Vase Stajića, na potezu od Ulice Miroslava Antića do Ulice Pavla Simića.

- „Vodovod“ je nedavno završio sve planirane radove i stekli su se uslovi da se uredi i drugi deo Vase Stajića, od Ulice Pavla Simića do Sremske - ističu u ZIG. - Po našem nalogu, radnici JKP „Put“ na ovoj deonici, dugoj 180 metara, počeli su radove na vraćanju raskopanih saobraćajnih površina u tehnički ispravno stanje. Prema predviđenoj dinamici, radovi će biti završeni u narednih nekoliko dana.

Rekonstrukcija podzemnih instalacija na Trgu galerija, dodaju u ZIG, takođe je završena, pa će uskoro i na ovoj lokaciji uslediti radovi na zatvaranju raskopanih površina.

- Tom prilikom će, kako bi se očuvao prvobitni izgled ovog trga, na kolovoz biti vraćena sitna kamena kocka, kao što je učinjeno i u Ulici Miroslava Antića. Istovremeno se radovi izvode i u Železničkoj ulici gde se, na osnovu Projekta pojačanog održavanja, radi na kompletnoj sanaciji saobraćajnih površina, odnosno kolovoza, pešačkih staza i parkinga - ističu u ZIG.

Po okončanju radova u Železničkoj ulici, putari će se, objašnjavaju u ZIG, baviti i sanacijom kolovoza i pešačkih staza i u Sremskoj ulici, u kojoj je, takođe, obavljeno raskopavanje zbog potreba radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

NE SAMO ISPRAVNO VEĆ I LEPŠE - Završetkom predviđenih radova, kako objašnjavaju u ZIG, sve raskopane površine u centru biće dovedene u tehnički ispravno stanje. Na taj način, osim što će biti omogućeno nesmetano odvijanje kolskog i pešačkog saobraćaja, biće doprineto i lepšem izgledu ovih ulica u strogom centru.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...