INFONET-468X60-BANNER

ZIG „šminka“ centar Novog Sada

11.08.2014. | N. Subotić | Večernje novosti

U koordinaciji s drugim javno-komunalnim preduzećima, „Zavod za izgradnju grada“, kako je saopšteno iz ovog JP, nastavlja aktivnosti na uređenju ulica u strogom centru Novog Sada, a u kojima je kolovoz raskopan zbog radova na podzemnim instalacijama.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Po završetku radova JKP „Vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji kanalizacione mreže u junu, podsećaju u ZIG, asfaltiran je kolovoz u Ulici Vase Stajića, na potezu od Ulice Miroslava Antića do Ulice Pavla Simića.

- „Vodovod“ je nedavno završio sve planirane radove i stekli su se uslovi da se uredi i drugi deo Vase Stajića, od Ulice Pavla Simića do Sremske - ističu u ZIG. - Po našem nalogu, radnici JKP „Put“ na ovoj deonici, dugoj 180 metara, počeli su radove na vraćanju raskopanih saobraćajnih površina u tehnički ispravno stanje. Prema predviđenoj dinamici, radovi će biti završeni u narednih nekoliko dana.

Rekonstrukcija podzemnih instalacija na Trgu galerija, dodaju u ZIG, takođe je završena, pa će uskoro i na ovoj lokaciji uslediti radovi na zatvaranju raskopanih površina.

- Tom prilikom će, kako bi se očuvao prvobitni izgled ovog trga, na kolovoz biti vraćena sitna kamena kocka, kao što je učinjeno i u Ulici Miroslava Antića. Istovremeno se radovi izvode i u Železničkoj ulici gde se, na osnovu Projekta pojačanog održavanja, radi na kompletnoj sanaciji saobraćajnih površina, odnosno kolovoza, pešačkih staza i parkinga - ističu u ZIG.

Po okončanju radova u Železničkoj ulici, putari će se, objašnjavaju u ZIG, baviti i sanacijom kolovoza i pešačkih staza i u Sremskoj ulici, u kojoj je, takođe, obavljeno raskopavanje zbog potreba radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

NE SAMO ISPRAVNO VEĆ I LEPŠE - Završetkom predviđenih radova, kako objašnjavaju u ZIG, sve raskopane površine u centru biće dovedene u tehnički ispravno stanje. Na taj način, osim što će biti omogućeno nesmetano odvijanje kolskog i pešačkog saobraćaja, biće doprineto i lepšem izgledu ovih ulica u strogom centru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;