PRIJAVA-468X60-BANNER

Pokrajina učestvuje u izgradnji bazena u Srbobranu

11.08.2014. | E-kapija

Članovi pokrajinske vlade prihvatili su na prošlonedeljnoj sednici predlog sporazuma o saradnji između Vlade Vojvodine, opštine Srbobran i Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, u pripremi i organizaciji Sportske olimpijade radnika Vojvodine, koja će biti održana 2015. godine u Srbobranu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U okviru sporazuma, planira se kapitalna investicija koja se odnosi na izgradnju bazena u Srbobranu, kroz zajedničke aktivnosti i ulaganja opštine Srbobran i Vlade Vojvodine.

Prema planu uobličenom na sastanku Miroslava Vasina, pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, i Zorana Mladenovića, predsednika opštine Srbobran, opština Srbobran trebala bi da u 2014. godini izdvoji 24 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije i početne radove na izgradnji, dok bi pokrajina obezbedila parcelu kraj hotela "Elan" na kojoj će se graditi bazen. U 2015. godini iz opštinskog budžeta bi se izdvojilo 50 miliona dinara, a iz pokrajinskog 110 miliona dinara za završetak bazena.

- Dobili smo uveravanja da bi bazen bilo moguće napraviti za pet meseci. Bio bi zatvorenog tipa, dimenzija 25 sa 12 metara, funkcionisao bi u suvlasničkom odnosu, a bio bi predat na upravljanje opštini Srbobran - rekao je Mladenović i dodao da su sredstva za prvi deo radova obezbeđena. Prema njegovim rečima, izgradnja bazena bi znatno olakšala potragu za partnerom za obnovu hotela.

- Nije isto tražiti strateškog partnera kada znate da kraj hotela imate dva teniska terene, košarkaški teren, modernu sportsku salu i bazen, ili kada toga nema. Prvi korak je izgradnja zatvorenog bazena, a predviđa se izgradnja i dva otvorena bazena i jednog za decu, pri čemu bi jedan otvoreni mogao biti sa termalnom vodom - rekao je Mladenović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;