INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pokrajina učestvuje u izgradnji bazena u Srbobranu

11.08.2014. | E-kapija

Članovi pokrajinske vlade prihvatili su na prošlonedeljnoj sednici predlog sporazuma o saradnji između Vlade Vojvodine, opštine Srbobran i Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, u pripremi i organizaciji Sportske olimpijade radnika Vojvodine, koja će biti održana 2015. godine u Srbobranu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U okviru sporazuma, planira se kapitalna investicija koja se odnosi na izgradnju bazena u Srbobranu, kroz zajedničke aktivnosti i ulaganja opštine Srbobran i Vlade Vojvodine.

Prema planu uobličenom na sastanku Miroslava Vasina, pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, i Zorana Mladenovića, predsednika opštine Srbobran, opština Srbobran trebala bi da u 2014. godini izdvoji 24 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije i početne radove na izgradnji, dok bi pokrajina obezbedila parcelu kraj hotela "Elan" na kojoj će se graditi bazen. U 2015. godini iz opštinskog budžeta bi se izdvojilo 50 miliona dinara, a iz pokrajinskog 110 miliona dinara za završetak bazena.

- Dobili smo uveravanja da bi bazen bilo moguće napraviti za pet meseci. Bio bi zatvorenog tipa, dimenzija 25 sa 12 metara, funkcionisao bi u suvlasničkom odnosu, a bio bi predat na upravljanje opštini Srbobran - rekao je Mladenović i dodao da su sredstva za prvi deo radova obezbeđena. Prema njegovim rečima, izgradnja bazena bi znatno olakšala potragu za partnerom za obnovu hotela.

- Nije isto tražiti strateškog partnera kada znate da kraj hotela imate dva teniska terene, košarkaški teren, modernu sportsku salu i bazen, ili kada toga nema. Prvi korak je izgradnja zatvorenog bazena, a predviđa se izgradnja i dva otvorena bazena i jednog za decu, pri čemu bi jedan otvoreni mogao biti sa termalnom vodom - rekao je Mladenović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;