U septembru prostorni plan za „Beograd na vodi" (video)

29.07.2014. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će od 1. avgusta krenuti aktivniji radovi na rešavanju pravno-imovinskih problema na prostoru koji će obuhvatiti „Beograd na vodi“, a da bi u septembru trebalo da bude predstavljen prostorni plan koji će biti na javnom uvidu.

Ilustacija (Foto: Pixabay.com)

Mali je, na prijemu za predstavnike 12 srpskih firmi koje su učestvovale u rekonstrukciji zgrade „Beogradske zadruge“, rekao da će danas i sutra biti održani sastanci sa predstavnicima arapskih investitora, kompanije „Igl hils“ oko urbanizma i planskih dokumenata.

- Očekujem da ćemo u septembru izaći sa prostornim planom koji će biti dat na javni uvid za komentare. Urbanizam i priprema planskih dokumenata idu svojim tokom – rekao je Mali.

On je precizirao i da će se od 1. avgusta aktivnije raditi na uklanjanju nelegalnih objekata u Savskom amfiteatru, navodeći da su do danas uklonjena četiri nelegalna objekta i da nadležne službe rade svoj posao u toj oblasti.

- Od 1. avgusta krenućemo sa uklanjanjem naredna tri objekta i polako radimo sve neophodne stvari da bi se stvorili preduslovi da se projekat Beograd na vodi realizuje i da se krene u izgradnju na proleće sledeće godine – rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da je do danas uklonjeno 13 kilometara pruge sa prostora Savskog amfiteatra, dok je, govoreći o renoviranoj zgradi „Beogradske zadruge“, rekao da ju je od otvaranje, pre oko mesec dana, posetilo više od 20.000 građana, koji su želeli da vide ne samo renovirano zdanje u Karađorđevoj ulici, nego i kako izgleda projekat „Beograd na vodi“. Gradonačelnik je ponovio i da je jedan od prioriteta kako gradske, tako i republičke vlasti projekat „Beograd na vodi“.

On se na prijemu zahvalio predstavnicima kompanija koje su učestvovale u rekonstrukciji Beogradske zadruge i koji su, kako je rekao svojim trudom i radom uspeli da posao završe u rekordnom roku i na kvalitetan način.

- Time smo pokazali da imamo građevinsku industriju koja je sposobna da uradi posao brzo i kvalitetno i na taj način ispuni zahteve, u ovom slučaju investitora iz UAE – rekao je Mali.

On smatra i da je gradska uprava pokazala da može brzo i efikasno da radi i izdaje potrebne dozvole što je najbolji i jedini način na koji može da se ide dalje.

- Mi ćemo se i u narednom periodu truditi da zadržimo isti nivo efikasnosti, a to je da u što kraćem periodu zajedno sa izvođačima na zahtev investitora budemo efikasni, dajemo potrebne dozvole i saglasnosti kako bi se projekti završavali u najkraćem mogućem roku i bili kvalitetni – podvukao je Mali.

Gradonačelnik se zahvalio i predstavnicima gradskih preduzeća i republičkih organa na dosadašnjem angažovanjuu u vezi sa projektom „Beograd na vodi“. Firme koje su učestvovale u rekonstrukciji Beogradske zadruge su: „Minel-Schreder“, „LDC Eurolux“, „AS Commerce-Stan“, „MLS Exing“, „Gras Garden“, „Millenium team“, „Koto“, „Vladex“, „Šiping“, „Viacom VS“ i AGS.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...