INFONET-468X60-BANNER

Pirot: Zbog žalbe odložena rekonstrukcija mosta „Gazela“

28.07.2014. | PlusOnline

Početkom avgusta biće pokrenut pregovarački postupak na projektu adaptacije mosta „Gazela“. Pregovarački postupak podrazumeva da sve firme koje su dostavile svoje ponude na tenderu, mogu u novim ponudama da koriguju cene, odnosno dostave nove umanjene ponude za adaptaciju i rehabilitaciju mosta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Zbog žalbe jednog od učesnika na teneru, izgubili smo praktično dva meseca – kaže Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju opštine“, i napominje da očekuje da radovi počnu krajem avgusta. Rok za završetak poslova je dva meseca.

Projektantska vrednost mosta je 35 miliona dinara sa PDV-om, dok ponudjene vrednosti na prvom tenderu bile niže od projektovane.

- Radiće se na sređivanju pre svega kolovozne konstrukcije i izolacije mosta. Najveća degradacija mosta dolazi upravo zbog atmosferskih padavina, kiše, snega. Kompletna kolovozna konstrukcija biće skinuta i urađena potpuno nova sa svim hidroizolacionim slojevima, odvodnjavanjem, biće postavljene nove ograde a posebno je interesantno da će most biti osvetljen najsavremenijom led-diodnom rasvetom tako da će sa Velikog mosta moći da se vidi svetla silueta „Gazele“ – navodi direktor Kostić.

„Gazela“ je građena sedamdesetih godina prošlog veka.

- U samom startu je doživeo degradacije, ugibe od nekih 20 centimetara iz razloga što nije bio prenapregnut, rađen je nekim klasičnim sistemom i bilo je sigurno greške projektanta. Rađena je dva puta sanacija ali te sanacije nisu bile dobre. Konstrukcija jeste bilo dobro sanirana, ali zaštita mosta nije bila dobra. Kao što se može videti da su pešačke staze potpuno degradirane, da slivnici i odvod vode nije dobar, sa donje strane mosta vidi se armatura i naša obaveza je da ga sredimo i dobijemo jedan kvalitetan most i dobru vezu između grada i industrijske zone jer će saobraćaj u mnogome biti olakšan nadam se već avgusta meseca – kazao je direktor Kostić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;