INFONET-468X60-BANNER

Počela rekonstrukcija vodovoda u Leskovcu

24.07.2014. | Južne vesti

U naredne 2 godine u većem delu Leskovca će stare, azbesne cevi biti zamenjene plastičnim, pa će građani dobiti kvalitetniju vodu za piće. U narednoj godini planirana je rekonstukcija zapadnog dela vodovodne mreže – u Podrimcu, Vinarcu, Kaštavaru, ali i postavljanje novih cevi u još 12 ulica u gradu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Azbestne cevi biće zamenjene cevima od polietilena, a završetkom ovog projekta doći će do smanjenja havarija – rekao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca

Postojeći cevovod, kaže direktor „Vodovoda“ Zoran Stanojević, biće „stavljen van funkcije“ tek kada novi bude završen, pa stanovnici neće imati prekide u vodosnabdevanju.

- Izvođač radova je u obavezi da sve ulice vrati u prvobitno stanje – rekao je Stojanović.

Radovi se izvode u ulicama Žike Ilića Žutog i Cara Uroša, nakon toga nastaviće se u Kozaračkoj ulici, a tokom naredna četiri meseca stare cevi biće zamenjen i u ulicama Goce Delčeva, Moše Pijade, Veselina Maslaše, Babičkog odreda, Jovana Cvijića, Ulici Topličkog ustanka, Ilije Strele,  Kajmakčalanskoj, 27. i 28. Marta i na Bulevaru Nikole Pašića.

Vrednost projekta je 5,5 miliona evra, a od ukupnog iznosa „Nemačka razvojna banka KWF“ izdvojila je 1,6 miliona evra bespovratnih sredstava, dok je za preostali iznos leskovački „Vodovod“ podigao dugoročni kredit. Prvi deo radova, čija je vrednost 472.000 evra, biće završen za 4 meseca, a obuhvatiće zamenu azbestnih cevi u 16 ulica, uglavnom u užem centru grada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;