U Valjevu će se graditi 66 kuća

24.07.2014. | Blic

Najkasnije do ponedeljka gradska vlast treba da objavi rang listu stambenih objekata oštećenih u majskoj poplavi, a njihova izgradnja bi mogla da počne za sedam dana. U valjevskom kraju na izgradnju čeka 66 kuća, dok je šteta prijavljena na skoro 420 stambenih objekata. Od broja objekata predviđenih za izgradnju, 35 ih je srušeno, dok se 31 kuća nalazi na aktiviranim klizištima i nisu bezbedne za stanovanje.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je država odredila kriterijume na osnovu kojih će kuće biti građane onima koji su ostali bez krova nad glavom, dok će oni koji su imali štetu dobiti novčanu pomoć za sanaciju svojih domova. Kovač precizira „da to ne znači da će pomoć od dobiti svi koji su prijavili štetu“, napominjući da će odluka o tome kome će se kuće graditi i ko će dobiti novac za sanaciju šteta biti doneta kroz upravne postupke.

- Ogroman problem predstavlja uništena infrastruktura, gde je evidentirana najveća šteta tokom majskih poplava. Međutim, i tu su „konci“ u rukama države i popravku puteva i mostova nećemo moći da počnemo dok ne dobijemo precizne instrukcije od države – kaže direktor gradske „Direkcije za izgradnju“ Dragan Jeremić.

Šteta od majskih poplava u valjevskom kraju procenjena je na oko 10 miliona evra.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 21.06.2021.
Pa zasto opstina koja nam je prodala placev...
Marko 20.06.2021.
Kako se prijaviti za stolariju?Gde?I sta je...
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...