PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Baumit Premium fasadni malteri

26.01.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Prilikom renoviranja fasade u starogradnji, ili pri projektovanju i izboru završnog sloja fasadnog sistema kod novogradnje, fokus je najčešće odabir boje, strukture ili kreativne tehnike koje će se koristiti. Međutim, da li će fasada objekta održati intenzivnost boje koju ste odabrali i da li će ostati čista dugi niz godina zavisi od mnogo faktora. Pored spoljnih faktora poput atmosferskih uticaja, kvalitet i dugotrajnost fasade u mnogome zavise od odabira ispravnog i kvalitetnog materijala.

Baumit Premium fasadni dekorativni malteri sa Austrijskom recepturom posebno su kreirani da reše probleme prljanja fasade, formiranja algi i gljivica, kao i boje koja vremenom bledi. U ponudi kompanije Baumit u Srbiji možete pronaći tri vrste premium fasadnih maltera: Baumit StarTop, NanoporTop i PuraTop.

Baumit StarTop

Baumit StarTop je otporni pastozni dekorativni fasadni malter, na bazi novorazvijenog silikonskog veziva.

Baumit StarTopSadrži novu vrstu punioca koji ubrzava sušenje nakon kiše, magle i kondenzacione vlage. Pored toga što je na ovaj način fasada zaštićena od formiranja algi i gljivica, brzo sušenje površine odvaja nečistoće i na taj način StarTop malter ostvaruje efekat samočišćenja fasade.

Kako predstavlja idealno rešenje za dugoročno čistu belu fasadu, ovaj fasadni malter je pored velikog izbora boja, dostupan u čak 12 nijansi bele boje.

Baumit StarTop, sa brzosušećim efektom, poseduje hidrofilnu i hidrofobnu funkciju, što sprečava da se površina fasade uprlja i kontaminira.

Pri povećanoj vlažnosti vazduha, hidrofilna funkcija omogućava upijanje vode u površinski sloj u kom dolazi do zasićavanja, te voda ne prodire u dublje slojeve fasade. Koralna struktura maltera omogućava vodi da se raširi po većoj površini fasade čime se nakon promene vremenskih uslova postiže lakše i brže sušenje fasade.

Tokom kišnih dana, hidrofobna priroda maltera pruža odličnu vodoodbojnost, njeno brzo odvođenje, i stoga obezbeđuje zaštitu od algi i gljivica.

Kombinacija ove dve funkcije za rezultat daje površinu fasade koja je posebno otporna na prljanje, te predstavlja idealno rešenje za krajeve sa puno padavina i magle.

Fileri pod mikroskopom

Sa leve strane je struktura standardnog filera pod mikroskopom, a sa desne koralna struktura funkcionalnog filera u Baumit StarTop fasadi

Baumit NanoporTop

Baumit NanoporTop je fasadni dekorativni malter sa efektom samočišćenja.

NanoporTopZahvaljujući nano kristalima, NanoporTop stvara posebnu mikroskopski glatku površinu za koju se čestice prljavštine i CO2 teško mogu zakačiti. Atmosferskim uticajima (kišom, snegom i vetrom), prljavština se veoma lako odvaja od fasade. Tako se ostvaruje aktivno samočišćenje i fasada ostaje čista dugi niz godina.

Pored toga što je posebno otporan na prljanje, ovaj pastozni malter je izuzetno paropropusan i ima najbolja svojstva aplikacije.

Mikroskopski prikaz površine maltera

Sa leve strane je struktuirana površina običnog maltera koja stvara uslove za taloženje prašine kojom se hrane mnogi mikroorganizmi, dok je sa desne strane mikroskopski glatka površina koja štiti fasadu od nečistoće i prvi je preduslov održavanja čistog izgleda

Baumit objekat

Baumit referentni objekat V1 u Nišu (KontraStudio) na kome su korišćeni NanoporTop i PuraTop fasadni malteri

Baumit PuraTop

Baumit PuraTop je otporni, pastozni završno-dekorativni fasadni malter na bazi čistog akrila. Specijalno napravljen za tamne i intenzivne nijanse.  Zbog posebnih COOL pigmenata, u primeni se odlikuje izuzetnom stabilnošću i atraktivnošću boja.

PuraTopSpecijalni hladni pigmenti reflektuju sunčevu svetlost bolje od običnih pigmenata, što značajno smanjuje temperaturu površine fasade i sprečava pregrevanje fasadnog sistema kao i gubitak intenzivnosti boje kroz vreme.

Baumit PuraTop posebno ističe karakter i atraktivnost fasade. Poboljšano vezivanje pigmenata dovodi do jedinstveno visoke stabilnosti boje, što omogućava intezivne i sjajne nijanse na fasadi.

Baumit COOL pigment tehnologija u PuraTop-u, omogućava nanošenje tamnih boja na čitavoj površini fasadnog sistema.

Krivljenje termoizolacione ploče

Sa leve strane je prikazano krivljenje termoizolacione ploče usled previsoke površinske temperature, dok se sa desne strane tehnologijom odbijanja sunčevih zraka smanjuje površinska temperatura

Austrijska receptura i širom Evrope poznati proizvodi mogu krasiti i fasadu vašeg doma

Svi Baumit Premium fasadni malter ispitani su u skladu sa evropskim standardom EN 15824 i u sistemu prema ETAG 004 - Smernica za evropska tehnička dopuštenja.

Mogu se ugraditi kao komponenta Baumit fasadnih termoizolacionih sistema (ETICS): Baumit open, Baumit Star, Baumit Pro ili biti korišćeni za renoviranje.

Baumit Premium fasadni malteri pružaju aktivno samočićenje, zaštitu od kontaminacije i održavaju boju fasade dugoročno lepom i intenzivnom. Premium Top-ovi se lako i brzo nanose, visoko su paropropusni i omogućavaju upotrebu preko 800 nijansi uključujući i one najintenzivnije i najtamnije.

Baumit premium fasade

  • Dugotrajno čiste i lepe fasade, uz efekat samočišćenja
  • Zaštita od algi i prljanja, uz brzosušeći efekat
  • Atraktivne i intenzivne nijanse, zahvaljujući Cool pigmentima
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;