IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Tetris zgrade

26.02.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Dve stambene kule povezane staklenim krovnim pešačkim mostom postaće novo obeležje Kijeva. Da li zbog ove spomenute karakteristike ili fasada presvučenih staklenim panelima različitih boja i veličina, sigurno je da će biti zapažene i da će mnogi građani ove prstonice želeti baš ovde da stanuju. Svaka kula će biti visoka 25 metara i nalaziće se u gusto naseljenom delu poslovne četvrti u neposrednoj blizini glavnih kulturnih i zabavnih objekata.

Tetris Hall u Kijevu

"Tetris Hall" u Kijevu (Foto: KAN development)

Pored atraktivne lokacije i spoljašnjeg izgleda, kule će obezbeđivati i prekrasan panoramski pogled iz svakog apartmana i savremen način života. Svakako najupečatljivije vezano za ove kule je stakleni most koji ih spaja. Most na nivou krova ima uzbudljiv providni pod. Stanarima će biti dostupne mnoge dodatne pogodnosti u vidu sadržaja za rekreaciju, bazena i sl. Na krovu jedne kule nalaziće se 25m dug bazen, dok će na drugom biti velikim roštilj i multifunkcionalni prostor za razonodu i druženje.

Tetris Hall u Kijevu

"Tetris Hall" u Kijevu (Foto: Tatyana Dovgan)

Kule će biti obložene staklenim panelima različitih boja i veličina što će im dati jedinstveni arhitektonski identitet. Primarna paleta materijala neprozirnih staklenih panela i zastakljenja visokih performansi nov je i jedinstven pristup izboru materijala u Ukrajini. Na ovaj način se veličina zgrade vizuelno umanjuje. Stambene visokospratnice su tražene u Kijevu i ima ih dosta pa će se shodno tome i ove kule lepo uklopiti u horizont glavnog grada.

Tetris Hall u Kijevu

"Tetris Hall" u Kijevu (Foto: KAN development)

"Tetris Hall" predstavlja jedinstven ukrajinski projekat stanogradnje. Pored spomenutih pogodnosti u okviru kula nalaziće se i vrtić, teretana, sala za zabave i porodične proslave i sl. Biće obezbeđen prostrani višespratni parking koji koristi razliku nivoa postojećih susednih ulica. Akcenat će biti na zelenom otvorenom prostoru koji je projektovan da ponudi mnoštvo različitih celina, kao što su park, travnjak, igralište i sl.

Tetris Hall u Kijevu

"Tetris Hall" u Kijevu (Foto: Studio Kotsiuba)

Ovaj projekat nudi komformne stanove različitih veličina sa nizom unutrašnjih i spoljašnjih sadržaja za moderan način života, uz dodatne sadržaje zašŠirok izbor načina uživanja u životu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;