Kuća od "mehurića"

25.08.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Jedinstvena kuća koja je sastoji iz 11 delova u formi mehurića u Australiji stavljena je na podaju. Nju je sagradio ‘80ih godina prošlog veka arhitekta Graham Birchall za svoje potrebe. Sfere različitih oblika su ono što karakteriše kuću, a neke od njih podsećaju na očne jabučice zbog ugrađenih prozora. Prozori su rađeni po nacrtu za Mars Rovera koje je arhitekta zatražio od NASA-e. Kupole su u prečniku od 4 do 8m. 

Kuća od

Kuća od 11 "mehurića" (Foto: First National Real Estate)

Što se tiče funkcionalnosti, kuća sadrži standardne prostorije kao i svaka druga. U okviru nje se nalaze tri spavaće sobe, dva kupatila i garaža za četiri automobila. Tu su takođe i balkoni i nekoliko terasa, zastakljeni ulazni tunel, zakrivljene stepenice, zapanjujuća biblioteka i šareni vrtovi. Kuhinja je kružnog oblika i nju je osmislio graditelj plovnih objekata i uklopio je u "sferični" ambijent. Peć na drva je zadužena za grejanje i donjih i gornjih prostorija jer se proteže na oba nivoa. Na oba sprata se proteže i fontana koja osvežava i hladi prostor. Visina plafona na nekim mestima dostiže 5 metara.

Kuća od

Ulaz u kuću (Foto: First National Real Estate)

Koju vrednost će dostići ova nekretnina ostaje da se vidi, ali je sigurno da neće biti mala shodno tome da nema sličnih u svetu. Ova izvanredna kreacija Graham Birchalla nalazi se u Ipsviču u Kvinslendu.

Kuća od

Terasa (Foto: First National Real Estate)

Kuća od

Sferna kuhinja (Foto: First National Real Estate)

Kuća od

Fontana koja hladi (Foto: First National Real Estate)

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...