PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uvijena hotel-kula okružena vinogradom

15.04.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Uvijena kula u centru vinograda postaće glavna atrakcija u dolini Barossa u Australiji. Projekat za hotel naručila je jedna od najstarijih vinarija u Australiji, Oscar Seppeltsfield. Prostiraće se na dvanaest spratova i imaće 70 soba i pentahausa odakle će se pružati neverovatan pogleda ka vinogradima.

Hotel u vinogradu

Hotel u vonogradu (foto: Intro Architecture)

Cilj je bio da se arhitektonsko delo (objekat) emocionalno poveže sa vlasnicima i njihovim biznisom. Ovde je to urađeno preko forme jedinstvenog izgleda, pa deluje kao da kula izvire iz vinograda. Kompanija Intro Architecture je inspiraciju za ovaj projekat našla u veštini pravljenja buradi. 

Hotel u vonogradu

Hotel u vonogradu (foto: Intro Architecture)

Forma je osmišljena posmatranjem kako iskusni majstori uz pomoć alata prave vinsku burad. Umetnost izrade buradi bilo je ono čime su se vodile arhitekte tokom projektovanja ovog hotela. Tehnika zakrivljenja drvenih dasaka tokom procesa pravljenja buradi omogućava da one poprime lučni oblik, a to je upravo ono na šta podseća izgled hotela. 

Hotel u vonogradu

Hotel u vonogradu (foto: Intro Architecture)

Projekat je imao cilj da shvati šta je to ono što ovu lokaciju čini jedinstvenom. Iz kompanije Intro Architecture se nadaju da će stvoriti vrlo dopadljivu, zanimljivu i savremenu kulu koja će se uklopiti u prirodno okruženje. Nju će karakterisati kontrastni materijali i providni elementi na fasadi. 

Hotel će biti u kategroiji luksuznih sa 6 zvezdica i u okviru njega će se nalaziti recepcija i prostor za dnevni boravak, trpezarija i restoran, kao i “sky” bar na poslednjem spratu sa pogledom na okolni pejzaž. Očekuje se da će ovaj hotel vredan 50 miliona dolara biti završen 2022. godine kada bi trebao da primi prve goste.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...

;