IZOLACIJA-468X60-BANNER

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

08.11.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Higijena prostora gde živimo je jedna od najvažnijih stavki za nas koji živimo u kuči, stanu, hotelu ili u bilo kojem drugom objektu. Jedan od načina održavanja te higijene je i usisavanje, a najefikasniji efekat daje centralni usisivač.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Motor centralnog usisivača se montira u spoljnjoj prostoriji (garaža, podrum ili sl.). Nakon toga se po razrađenom planu postavljaju utičnice po prostorijama u kojima će se usisavati. Do utičnica vode cevi prečnika 50mm zajedno sa električnim kablovima za struju. Ovo je potrebno jer se u momentu kada se utakne cev za usisivanje u utičnicu, uključuje motor centralnog usisivača. Isklučivanje se vrši vađenjem cevi iz utičnice.

Rebrasto crevo za usisavanje je izuzetno lagano, pa je prema tome lako i za korišćenje. Rebra mu daju čvrstinu i elastičnost pri radu. Dužina creva je 9m sa čvrstim dodacima na krajevima.

Odmah se postavlja pitanje koliko utičnica treba da bude u jednoj prostoriji? - Zavisi od veličine i rasporeda prostorije. Iskustvo je pokazalo da nije potrebno više od 3 utičnice u jednoj prostoriji.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Dobro planiran i postavljen sistem centralnog usisivača na svakoj tački usisavanja daje istu snagu.

Održavanje sistema je veoma lako. Jedino što treba da se uradi je da se 2-3 puta godišnje isprazni posuda za sakupljanje prašine. Filter centralnog usisivača je samočisteći.

Prednosti naspram klasičnih usisivača su:

  • smanjena buka,
  • očuvanje zdravlja korisnika,
  • veća higijena prostora,
  • uklonjeni nedostaci klasičnih usisivača,
  • bolja investicija.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Upotreba u domaćinstvu

Sistemi centralnog usisivanja u domaćinstvu ističu se smanjenom potrošnjom energije, velikom efikasnošću i velikim poboljšanjem zdravstvenih uslova u kojima se živi. Glavna prednost centralnog Sistema usisavanja u odnosu na klasičan način je taj što je centralna jedinica smeštena van životnog prostora. Na taj način sva usisana prašina odlazi van objekta koji se usisava, te ostavlja vazduh u prostorijama čist, što omogućava zdraviji život, posebno deci i osobama sklonim alergijama.

Laka upotreba, ekonomičnost, brzina čišćenja i zdrav ambijent čine centralne usisivače jednim od neophodnih elemenata svakog domaćinstva. Upotrebom modernih tehnologija u proizvodnji jedinica centralnih usisivača omogućuje se velika ušteda električne energije, a održavanje životnog prostora lakšim, čistijim i zdravim.

Centralni usisivač Tecno R-evolution® je popularni usisivač za upotrebu u kućama, vilama, apartmanima i prodavnicama. Ističe se smanjenom potrošnjom energije i velikom efikasnošću. TECNO R-evolution je jedini centralni usisivač na svetu koji dozvoljava da birate između dve vrste filtriranja na istom modelu.

Centralni usisivači Tecno Style serije su proizvedeni od plastičnog materijala, polipropilena i ABS-a tako da su otporni na atmosferske uticaje. Dizajnirani su i izvedeni u saglasnosti sa svim važećim regulativama i Evropskim direktivama, sa velikom funcionalnošću, snagom i kapacitetom.

Centralni usisivač Wolly2® je dizajniran i izveden u saglasnosti sa svim važećim regulativama i Evropskim direktivama, ali sa velikom funcionalnošću, racionalizacijom prostora, snagom i lakoćom upotrebe.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Profesionalna upotreba

Centralni usisivači za profesionalnu upotrebu se ističu velikom funcionalnošću, snagom i izuzetnom lakoćom upotrebe. Za razliku od centralnih usisivača za upotrebu u domaćinstvu, jedinice centralnog usisivača za profesionalnu upotrebu imaju znatno snažnije motore, veću usisnu snagu, kao i mogućnost da više osoba istovremeno koriste usisivač. Na taj način se štedi energija i smanjuju troškovi održavanja poslovnih prostora.

Centralni usisivači Tecno Star Dual Power® serije su dizajnirani i izvedeni u saglasnosti sa svim važećim regulativama i Evropskim direktivama. Ističu se velikom funcionalnošću, snagom i izuzetnom lakoćom upotrebe. Preporučuju se za veće vile, kancelarije, prodavnice, laboratorije, radionice...

Centralni usisivači Revo Block® preporučuju se za fabrike, farme, radionice, sportske objekte, teretane, fitnes centre i slično.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Kompanija Skala Garden vrši projektovanje sistema za centralno usisavanje tako što se u dogovoru sa klijentom radi idejni projekat instalacije centralnog sistema za usisavanje na dostavljenoj podlozi tj. projektu, ili po potrebi ako je objekat u procesu adaptacije izlazi se na lice mesta i uzimaju potrebni podaci kao što su: unutrašnje dimenzije objekta, raspored prostorija i broj etaža, položaj objekta tj. izduva . Navedeni podaci se obrađuju i dobija se ponuda sa specifikacijom materijala i cenama, kao i skica instalacija u digitalnoj ili štampanoj formi.

Na osnovu odobrenog projekta i ponude instalateri sa višegodišnjim iskustvom ugrađuju sistem za centralno usisavanje po sistemu ključ u ruke. Kada se završe zanatski i molerski radovi, postavljaju se utičnice i mašine, sledi isporuka cevi i nastavaka za usisavanje i puštanje sistema u rad i obuka. Skala Garden nudi kompletnu uslugu obuke za upotrebu sistema kao i periodične kontrolne servise.

 

Komentari: 1

Invekta 18.11.2019 12.03.15

Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti su veći. Na neki način ovo je odlični dodatak konceptu facility managementa i sve većeg preuzimanja i centralizovana poslova održavanja objekata

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;