IZOLACIJA-468X60-BANNER

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

08.11.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Higijena prostora gde živimo je jedna od najvažnijih stavki za nas koji živimo u kuči, stanu, hotelu ili u bilo kojem drugom objektu. Jedan od načina održavanja te higijene je i usisavanje, a najefikasniji efekat daje centralni usisivač.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Motor centralnog usisivača se montira u spoljnjoj prostoriji (garaža, podrum ili sl.). Nakon toga se po razrađenom planu postavljaju utičnice po prostorijama u kojima će se usisavati. Do utičnica vode cevi prečnika 50mm zajedno sa električnim kablovima za struju. Ovo je potrebno jer se u momentu kada se utakne cev za usisivanje u utičnicu, uključuje motor centralnog usisivača. Isklučivanje se vrši vađenjem cevi iz utičnice.

Rebrasto crevo za usisavanje je izuzetno lagano, pa je prema tome lako i za korišćenje. Rebra mu daju čvrstinu i elastičnost pri radu. Dužina creva je 9m sa čvrstim dodacima na krajevima.

Odmah se postavlja pitanje koliko utičnica treba da bude u jednoj prostoriji? - Zavisi od veličine i rasporeda prostorije. Iskustvo je pokazalo da nije potrebno više od 3 utičnice u jednoj prostoriji.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Dobro planiran i postavljen sistem centralnog usisivača na svakoj tački usisavanja daje istu snagu.

Održavanje sistema je veoma lako. Jedino što treba da se uradi je da se 2-3 puta godišnje isprazni posuda za sakupljanje prašine. Filter centralnog usisivača je samočisteći.

Prednosti naspram klasičnih usisivača su:

  • smanjena buka,
  • očuvanje zdravlja korisnika,
  • veća higijena prostora,
  • uklonjeni nedostaci klasičnih usisivača,
  • bolja investicija.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Upotreba u domaćinstvu

Sistemi centralnog usisivanja u domaćinstvu ističu se smanjenom potrošnjom energije, velikom efikasnošću i velikim poboljšanjem zdravstvenih uslova u kojima se živi. Glavna prednost centralnog Sistema usisavanja u odnosu na klasičan način je taj što je centralna jedinica smeštena van životnog prostora. Na taj način sva usisana prašina odlazi van objekta koji se usisava, te ostavlja vazduh u prostorijama čist, što omogućava zdraviji život, posebno deci i osobama sklonim alergijama.

Laka upotreba, ekonomičnost, brzina čišćenja i zdrav ambijent čine centralne usisivače jednim od neophodnih elemenata svakog domaćinstva. Upotrebom modernih tehnologija u proizvodnji jedinica centralnih usisivača omogućuje se velika ušteda električne energije, a održavanje životnog prostora lakšim, čistijim i zdravim.

Centralni usisivač Tecno R-evolution® je popularni usisivač za upotrebu u kućama, vilama, apartmanima i prodavnicama. Ističe se smanjenom potrošnjom energije i velikom efikasnošću. TECNO R-evolution je jedini centralni usisivač na svetu koji dozvoljava da birate između dve vrste filtriranja na istom modelu.

Centralni usisivači Tecno Style serije su proizvedeni od plastičnog materijala, polipropilena i ABS-a tako da su otporni na atmosferske uticaje. Dizajnirani su i izvedeni u saglasnosti sa svim važećim regulativama i Evropskim direktivama, sa velikom funcionalnošću, snagom i kapacitetom.

Centralni usisivač Wolly2® je dizajniran i izveden u saglasnosti sa svim važećim regulativama i Evropskim direktivama, ali sa velikom funcionalnošću, racionalizacijom prostora, snagom i lakoćom upotrebe.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Profesionalna upotreba

Centralni usisivači za profesionalnu upotrebu se ističu velikom funcionalnošću, snagom i izuzetnom lakoćom upotrebe. Za razliku od centralnih usisivača za upotrebu u domaćinstvu, jedinice centralnog usisivača za profesionalnu upotrebu imaju znatno snažnije motore, veću usisnu snagu, kao i mogućnost da više osoba istovremeno koriste usisivač. Na taj način se štedi energija i smanjuju troškovi održavanja poslovnih prostora.

Centralni usisivači Tecno Star Dual Power® serije su dizajnirani i izvedeni u saglasnosti sa svim važećim regulativama i Evropskim direktivama. Ističu se velikom funcionalnošću, snagom i izuzetnom lakoćom upotrebe. Preporučuju se za veće vile, kancelarije, prodavnice, laboratorije, radionice...

Centralni usisivači Revo Block® preporučuju se za fabrike, farme, radionice, sportske objekte, teretane, fitnes centre i slično.

Karakteristike i prednosti sistema centralnog usisavanja

Kompanija Skala Garden vrši projektovanje sistema za centralno usisavanje tako što se u dogovoru sa klijentom radi idejni projekat instalacije centralnog sistema za usisavanje na dostavljenoj podlozi tj. projektu, ili po potrebi ako je objekat u procesu adaptacije izlazi se na lice mesta i uzimaju potrebni podaci kao što su: unutrašnje dimenzije objekta, raspored prostorija i broj etaža, položaj objekta tj. izduva . Navedeni podaci se obrađuju i dobija se ponuda sa specifikacijom materijala i cenama, kao i skica instalacija u digitalnoj ili štampanoj formi.

Na osnovu odobrenog projekta i ponude instalateri sa višegodišnjim iskustvom ugrađuju sistem za centralno usisavanje po sistemu ključ u ruke. Kada se završe zanatski i molerski radovi, postavljaju se utičnice i mašine, sledi isporuka cevi i nastavaka za usisavanje i puštanje sistema u rad i obuka. Skala Garden nudi kompletnu uslugu obuke za upotrebu sistema kao i periodične kontrolne servise.

 

Komentari: 1

Invekta 18.11.2019 12.03.15

Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti su veći. Na neki način ovo je odlični dodatak konceptu facility managementa i sve većeg preuzimanja i centralizovana poslova održavanja objekata

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;