INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kako u gradu stvoriti savršenu oazu tišine?

17.02.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Zvuci grada neizbežna su pozadina naših užurbanih života, bilo da je reč o cvrkutu ptica ili zaglušujućoj buci koju stvaraju radovi na putu, ali nekad nam stvarno treba tih dodatnih 15 minuta sna ili barem malo tišine kako bismo se skoncentrirali na posao koji ne može da čeka. Srećom, ipak je uz mali dodatni napor moguće u stanu stvoriti oazu savršenog mira, ali i savršenog zvuka u kojem se može uživati bez uznemiravanja suseda.

Kako u gradu stvoriti savršenu oazu tišine?

Debele zavese koje se protežu od zida do zida te od plafona do poda - po mogućnosti sastavljeni od nekoliko slojeva tkanine - efikasan su saveznik u isključivanju spoljne buke. Masivni komadi nameštaja uz pregrade koje vas dele od suseda i pomno odabrane zidne tapete takođe vam mogu biti dobrodošli saveznici, a pomoći će vam i strateški osmišljen raspored sofa i ostalih komada tapaciranog nameštaja jer zvuk se odbija o zidove dok ga mekane površine uspešno upijaju.  

Ipak, teško je pronaći bolji način obrane od zvučnog zagađenja od dobre kamene vune. Kako bi što manje buke dopiralo iz spoljnjeg okruženja, poželjno je uticati na sastav vaših spoljnih zidova, odnosno fasade; dok će pregradni zidovi i ploče od vrhunske kamene vune štititi od neželjenih zvukova kao i od buke koja dopire iz susednih stanova te će vam dopustiti da “raspalite” svoj najdraži album do maksimuma čak i usred noći, bez bojazni da će vam susedi pozvati policiju na vrata. Zvučno zagađenje na otvorenim prostorima nemoguće je izbeći, ali svoj dom uvek možete pretvoriti u utočište spokoja i mira.

Kako u gradu stvoriti savršenu oazu tišine?

ROCKWOOL je vodeći svetski proizvođač materijala od kamene vune koji stambenim i poslovnim prostorima pruža neuporedivu toplotnu i zvučnu izolaciju. Grad mora da živi 24 sata dnevno, ali ROCKWOOL izolacija mu neće dopustiti da poremeti vaš zasluženi odmor, kad god ga poželite.

Izolacija krova zgrade jedan je od najboljih načina da se poboljšaju kako zvučna tako i toplotna i požarna svojstva objekta. Ulaganje u kvalitetnu izolaciju krova je mudra odluka jer dovodi do uštede energije zbog smanjenog gubitka toplote kroz krov.  

Izolacija krovova sa ROCKWOOL proizvodima od kamene vune ima i ove prednosti:   

  • izvrsna zaštita od buke,
  • efikasna toplotna zaštita i niski troškovi grejanja,
  • trajnost materijala i niski troškovi održavanja,
  • primena negorivih izolacionih materijala sprečava širenje požara.

Kako u gradu stvoriti savršenu oazu tišine?

Acoustic proizvodi – optimalno rešenje za izolaciju krova sa unutrašnje strane

Jeste li se ikad zapitali jesu li vam računi za grejanje i hlađenje nepotrebno visoki? U vreme energetskih obnova veliki se fokus stavlja na fasade, no najefikasniji način za postizanje energetskih ušteda je zapravo adekvatna izolacija cele zgrade, što pored fasade podrazumeva i izolaciju krova.

Poznato je da toplota ide prema gore - zato je dobar početak izolovati krov ili potkrovlje. Uz pomoć ROCKWOOL izolacionih materijala od kamene vune mogu se poboljšati energetske performanse krova ili krovišta. U zavisnosti od područja primene, može se ugraditi izolacioni materijal ili pronaći profesionalac koji će to odraditi za vas. Kako bi se ostvarila maksimalna korist, najbolje je konsultovati se sa stručnjacima, arhitektima, građevinarima, proizvođačima izolacionih materijala, koji će vas savetovati koje proizvode i debljine odabrati kako bi krov bio kvalitetno izolovan.

Optimalno rešenje za izolaciju krova sa unutrašnje strane predstavljaju proizvodi Acoustic i Acoustic Extra, izolacione ploče od kamene vune za zvučnu, toplotnu, i protivpožarnu izolaciju. Kamena vuna pomaže u sprečavanju pregrejavanja prostorija tokom letnjih vrućina kao i gubitaka toplote kroz krov tokom zime. Acoustic i Acoustic Extra mogu se koristiti na više načina. Koriste se za izolaciju kosog krova sa unutrašnje strane, odnosno između i ispod greda (rogova) te se na taj način uspešno izbegavaju toplotni mostovi.

Poželite tišinu, poželite toplotu, poželite ROCKWOOL!

Saznajte više na www.rockwool.rs/primena-proizvoda/krovovi

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;