Grundfos SCALA2 - Inteligentna pumpa za povišenje pritiska vode

04.09.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Integrisani senzor koji obezbeđuje konstantan pritisak vode

Nova inteligentna pumpa za povišenje pritiska vode dizajnirana tako da se performanse povećavaju kada raste potražnja za vodom. Rezultat je konstantan pritisak u sistemu koji obezbeđuje krajnjem korisniku idealan pritisak vode.

Neujednačen pritisak vode i pad temperature je dobro poznat problem za vlasnike kuća u časovima najveće potrošnje vode.

Grundfos SCALA2 je pumpa za povišenje pritiska vode sa inteligentnom kontrolom. To znači da pumpa vešto kontroliše i ulazni pritisak i više otvorenih slavina istovremeno, čime obezbeđuje savršen pritisak vode kroz sistem. Kompaktna je, tiha i jednostavna za instalaciju.

Uređaji za povišenje pritiska vode u kućama

Problem vezan za postizanje savršenog pritiska vode ima tri osnovna uzroka. Pre svega, pritisak vode u urbanim sredinama opada kada je potrošnja vode visoka - obično ujutru i uveče. Drugo, više točećih mesta koja rade u isto vreme dovode do pada pritiska, kao i promene u temperaturi. I na kraju, ali ne najmanje značajno, ulazni pritisak može biti konstantno nizak.

Grundfos SCALA2 - Inteligentna pumpa za povišenje pritiska vode

SCALA2 je dizajnirana tako da stane u kuhinjske elemente - svaka komponenta pumpe je ugrađena u kućište i dovoljno kompaktna da odgovara postojećoj instalaciji.

Dizajnirana tako da odgovara potrebama vlasnika kuća

Grundfos inženjeri želeli su da razviju pumpu za povišenje pritiska koja zadovoljava potrebe potrošača.

Rezultat je SCALA2, potpuno integrisana, samousisna, kompaktna pumpa za povišenje pritiska u stambenim zgradama. Namenjena je za direktno povećanje pritiska vode iz gradske mreže, plitkih bunara, krovnih rezervoara, pred-rezervoara i podzemnih rezervoara.

Idealan pritisak vode

Inteligentna kontrola u pumpi SCALA2 omogućava joj da pruži savršen pritisak vode kroz sistem.

U pumpi se nalazi integrisani senzor koji meri isporučeni pritisak vode u slavini. Senzor šalje signal kontrolnom uređaju pumpe koji poredi izmereni i željeni nivo pritiska. Ako postoji razlika između te dve veličine, kontrolni uređaj pumpe signalizira frekventnom regulatoru da poveća ili smanji brzinu pumpe, a time i pritisak u sistemu. Ovim se postiže stabilan priliv vode.

Grundfos SCALA2 - Inteligentna pumpa za povišenje pritiska vode

SCALA2 pregled delova: Permanentni magnet, motor u čvrstom aluminijumskom kućištu koji se hladi vodom omogućava da SCALA2 radi na niskon nivou buke. Veliki utikač za usisavanje čini podešavanje lakšim.


Samo 47 dB(A) pri normalnoj upotrebi

Tihi rad je bio fokus prilikom razvoja pumpe SCALA2. Radeći na 47 dB(A) u standardnim uslovima, SCALA2 ne proizvodi više buke od moderne mašine za pranje sudova.

Pored toga, aluminijumsko kućište pumpe SCALA2 je čvršće od standardnog kućišta, što smanjuje vibracije, a samim tim i buku.

Grundfos SCALA2 - Inteligentna pumpa za povišenje pritiska vode

Pakovanje: SCALA2

  • Kompaktna: SCALA2  je teška 10kg, dimenzija 403k193k302mm. Svaka komponenta ugrađena u kućište čini da je SCALA2 tako kompaktna da se može uklopiti u postojeću instalaciju. Kada je instalirana, automatski počinje sa radom pri unapred postavljenom pritisku vode u sistemu od tri bara - što je pritisak koji možete lako prilagoditi preko integrisanog kontrolnog panela.
  • Samousisna: To joj obezbeđuje pouzdan rad, fleksibilnost i lako instaliranje, bez potrebe da se popuni ceo usisni vod.
  • Za spoljnu i unutrašnju upotrebu: SCALA2 je pogodna kako za unutrašnju tako i za spoljašnju instalaciju (IP klasa: X4D i kućište tip 3 (US)), ali temperatura ne bi trebalo da prelazi 55°C. Ako temperatura padne ispod 0°C, pumpa se mora zaštititi od smrzavanja.
  • Kontrola jednostavna za rukovanje i kontrolna tabla laka za čitanje.

Više detalja možete pronaći ovde.

Komentari: 1

Milan 08.01.2021 16.38.12

Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunstof skala 2 ikoliko kosta pozdrav milan.

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...