IZOLACIJA-468X60-BANNER

SAUTERBUILDINGCONTROLSERBIA-970X250-BANNER

"Second Home" u Los Anđelesu

19.06.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Španska firma SelgasCano otkrila je svoj projekat za „Second Home“ u Los Anđelesu. Ovaj prostrani kampus koji karakterišu odvojeni radni prostori jarko žute boje prekriveni bujnim rastinjem, planiran je za Holivud. U planu je da se otvori u septembru ove godine.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

„Second Home“ će biti prva lokacija na tlu SAD-a, britanske firme koja obezbeđuje tzv. co-working prostor, odnosno poslovni prostor kreativcima i preduzetnicima. Očekuje se da će kampus od 8.361 kvadratnog metra biti napredniji u odnosu na prethodne koji su arhitekte José Selgas i Lucía Cano stvorili za projekat „Second Home“. Prvi je napravljen u istočnom Londonu, drugi u Lisabonu i treći u londonskom „Holland Parku“.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

Kampus će biti smešten u istočnom holivudskom kvartu u Los Anđelesu i obuhvatiće 60 jednospratnih studija ovalnog oblika za 250 kompanija. Za ovaj dvojac nije baš uobičajeno da grade jednospratnice.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

Kružni žuti krovovi nalaziće se na vrhu svakog ovog „prostora“, dok će zidovi biti napravljeni od prozirnog akrila kako bi se obezbedilo prirodno svetlo u što većoj meri kao i pogled na okolinu. Vijugavi putevi između ovih studija povezuju jedinice u cilju međusobne interakcije onih koji u njima rade. Šupljine između jedinica biće ispunjene biljkama i drvećem za koje se očekuje da će rasti iznad krovnih nadstrešnica. Ovde će se nalaziti 6500 biljaka i 400 stabala u svojoj punoj veličini.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

Ova kompanija kroz svoje projekte „Second Home“ koji su povezani sa zelenilom, nastoji da promoviše zdravlje i dobrobit na radnom mestu. U odnosu na ostala tri ovo će biti „najambicioznija verzija". Cilj im je da kroz ove projekte unaprede ekosistem i okruženje. Neobičan raspored jedinica u okviru ovog čvorišta treba da bude sličan objektima dostupnim u velikim kompleksima velikih kompanija kao što su Google i Amazon. Odnosno, ovakvi prostori treba da pomagnu ljudima da se skoncentrišu na svoj rad.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

U okviru co-working prostora nalaziće se i otvorene terase sa drvenim pultovima za kompanije koje se brinu o socijalizaciji zaposlenih i održavaju sastanke. Kompleks će imati i ogranak knjižare kompanije Libreria, dvoranu za 200 ljudi, kao i prostore koji će biti otvoreni za javnost, uključujući restoran, otvorene terase, odvojene delove za sastanke i prostorije za kulturne događaje. Lokalne dobrotvorne organizacije i grupe iz susedstva moći će besplatno da koriste ove prostorije za sastanke.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 03.10.2022.
"Ministarstvo građevinarstva je od 2015. sr...
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...

;