INFONET-468X60-BANNER

Smederevac 95 godina sa vama!

27.12.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Srpska kompanija Milan Blagojević Smederevo jedan je od lidera u proizvodnji šporeta i peći na čvrsto gorivo i pelet, kao i električnih štednjaka koji su prvenstveno namenjeni domaćinstvima. Osnovni asortiman prozvoda su šporeti i peći na čvrsto gorivo/električni šporeti sa najvećim međunarodnim standardima kvaliteta. Fabrika je otvorila svoj put na evropska i svetska tržišta svojim stalnim razvojem i prilagođavanjem proizvoda.

Izložbeni prostor

ŠTEDNJACI NA ČVRSTO GORIVO

- Smederevac šporeti - modeli: MBS 3, MBS 7 SL, MBS 7 RS, MBS 9 SL, MBS 9 RS.

Za sagorevanje koristite čvrsta goriva kao što su: drva, briketi i niskokaloričan ugalj. Štednjaci su namenjeni za grejanje prostorija, kao i za pripremu hrane na plotni i u pećnici. Plotna je izrađena od čeličnog lima. Tokom rada štednjak se zagreva i prenosi toplotu na posuđe za pripremu hrane. Ukoliko se ne priprema hrana u pećnici, u cilju veće efikasnosti grejanja, vrata pećnice treba držati otvorenom. U zavisnosti od modela štednjaka na raspolaganju su priključci za dimovodne cevi sa bočne i/ili zadnje strane štednjaka prečnika 120mm. Poklopac na pepeljari je ujedno i regulator primarnog vazduha. Ukoliko poklopac naleže na prednju stranu štednjaka intenzitet gorenja je najmanji jer je smanjen protok vazduha potrebnog za sagorevanje. Željeni režim rada (intenzitet gorenja) se ostvaruje omogućavanjem ulaska primarnog vazduha, što se postiže promenom položaja poklopca pepeljare u odnosu na prednju stranu štednjaka.

- Šporeti na drva - modeli: Royal 720, Royal 900, Trend, Rocky, Magnum S, Strong

Rocky (siva)

Royal 720, 900 - Nova generacija Smederevca koji je modernog dizajna, pouzdan u svojoj klasi i pristupačne cene. Greje, peče i kuva.

Trend - Nova generacija čuvenih Smederevaca. Prednosti u odnosu na klasične smederevce: veće ložište, liveni okviri, staklo na ložištu i na emajliranoj rerni sa tavom, veća i stabilnija fioka za drva, bolje tehničke karakteristike.

Rocky - modernog dizajna, 87% iskorišćenje goriva i 22l vode u kotlu.

Magnum S - šporet savršenog izgleda koji zadovoljava evropske i svetske norme životne sredine, zahteve ekonomičnosti i pouzdanosti. Najprodavaniji model u zemljama EU i SAD. Dobitnik visokih nagrada i priznanja na svetskim sajmovima.

Strong - Zadovoljava sve tehničke, ekološke i izolacione zahteve evropske sertifikacije.

 

PEĆI NA ČVRSTO GORIVO

Za sagorevanje koriste čvrsta goriva, brikete, i niskokaloričan ugalj. Peći su namenjene grejanju prostorija.

- Peći na drva i ugalj - modeli: As, Corner, Elit, Eva, Happy, Hera, Hit, Olymp, Olympia, PG1, Vesta, Vesta Plus, Vulkan.

EVA

As - karakteriše ga staklo na vratima ložišta koje omogućava pogled na vatru i čelične ploče za kuvanje.

Hit - Šestougaona kaminska peć, sa evropskim sertifikatima i veoma pristupačnom cenom.

PG1 - prva peć koja je izašla iz proizvodnje pre više od 60 godina. Napravljena je za potrebe grejanja škola i učionica. Danas kada su već zaboravljene učionice koje je grejala, PG-1 sada zagreva etno restorane, radioničke prostore i male domove.

Vesta plus - peć je proizvedena i ispitana prema Evropskom standardu EN 13240. Radni sto peći, je livena plotna. Vrata ložišta su livena sa prozirnim staklom, vrata pepeljare su livena sa regulatorom protoka vazduha. Priključak za odvod dima se postavlja na plotnu, i vezuje vijcima. Svi materijali od kojih je izrađena peć se mogu reciklirati. Zaptivni elementi su izrađeni od materijala koji ne sadrži azbest.

- Peći na pelet

MBS Pelet 6kw, 8,5kw i 10kw - Kaminska peć na pelet se pokazala kao najekonomičnija ekološka peć koja je osvojila Evropsku uniju. Pelet je gorivo izrađeno od presovane drvene mase koja se smatra za najčistije gorivo za svakodnevnu upotrebu, potpuno neškodljivo za čovekovo zdravlje. Pelet ima najbolji odnos kalorične moći (5,4 KWh/kg), iskorišcenja i cene u odnosu na ostala čvrsta goriva, gas i električnu energiju. Pakuje se u plastičnim dzakovima od 15 kg, sto je dovoljno za grejanje 55kv tokom 35 sati. Visok stepen automatizacije doziranja goriva dozvoljava programiranje na sedam dana željenog rada.

MBS Pelet 10kw

Strong pellet - štednjak na pelet visoke klase koji greje, kuva i peče. Emajlirana pećnica sa tavom koja se isporučuje uz štednjak omogućava spremanje jela na tradicionalan način. Ukoliko provodite više vremena van stana, mogućnost programiranja do sedam dana unapred. Za potpuni ugođaj obezbeđen je i  daljinski upravljač za podešavanje rada štednjaka iz fotelje.

 

ŠTEDNJACI I PEĆI NA ETAŽNO GREJANJE

Modeli: Thermo As, Thermo IN, Thermo Magnum, Super Thermo Magnum, Thermo Rocky, Thermo Royal 720, Thermo Vesta, Thermo Vulkan, Thermo Vulkan Plus, Thermo Pellet 12kw,18kw.

Thermo AS

Thermo Pellet 12 kw, Thermo Pellet 18 kwMBS - sobni, ekonomičan i funkcionalan. Programiranje rada do sedam dana unapred, automatizovano puštanje u rad i daljinsko upravljanje su neki od benefita koji se dobijaju kupovinom. Za sve kupce obezbeđeno je besplatno puštanje u rad.

Thermo Rocky - šporet za etažno grejanje, modernog dizajna i visokog procenta iskorišćenja goriva. Od goriva koristi drvo i ugalj. Snage je od 22 kW (drvo)/17 kW (ugalj). Dolazi u četiri različite boje: bordo, krem, beloj i sivoj.

Thermo Vesta

U ponudi su i električni i kombinovani proizvodi: šporeti, mini šporeti, gasni proizvodi i ostali elektro proizvodi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;