MILAN BLAGOJEVIĆ
MILAN BLAGOJEVIĆ
11300 SMEDEREVO, SRB
ĐURE STRUGARA 20

026 633 600, CENTRALA
026 633 618, PRODAJA
026 226 926

MILAN BLAGOJEVIĆ

Srpska kompanija Milan Blagojević Smederevo jedan je od lidera u proizvodnji šporeta i peći na čvrsto gorivo i pelet, kao i električnih štednjaka koji su prvenstveno namenjeni domaćinstvima. Prateći savremene tendencije i potrebe tržišta 2011. godine MBS kreće sa proizvodnjom peći i kotlova koji koriste pelet za gorivo. Kontinuirano praćenje trendova uspelo je da MBS zadrži u liderskom vrhu u proizvodnji peći i šporeta na čvrsto gorivo i pelet.

Fabrika, koja je osnovana još 1923 godine, do danas je stvorila prepoznatljivi proizvođački brend tradicije i kvaliteta. Čuveni šporet „Smederevac“ je postao zaštitni znak kompanije, iako je još polovinom prošlog veka kompanija prepoznala rastuće potrebe tržišta za električnim štednjacima. Odluka o saradnji sa Francusko - Belgijskom firmom ARTUR-MARTIN je MBS dovela na lidersku poziciju na tržištu SFRJ u proizvodnji električnih štednjaka.

Danas je Milan Blagojević iz Smedereva privatna fabrika u okviru Invej grupacije. Osnovni asortiman prozvoda su šporeti i peći na čvrsto gorivo, kao i električni šporeti sa najvećim međunarodnim standardima kvaliteta. Sa tendencijom osvajanja svetskog tržišta, plasiranja kvaliteta i pridobijanja poverenja novih kupaca MBS 1998. godine dobija nacionalni sertifikat za sistem kvaliteta usaglašen sa zahtevima standarda JUS ISO 9001. Godine 2003. dobijen je sertifikat od TÜV CERT za intergrisani sistem kvaliteta i zaštite životne sredine, usaglašen sa zahtevima standarda ISO 9001 i ISO 14001.

U proizvodnom programu kompanije Milan Blagojević se nalaze peći na pelet, šporet na pelet i kotlovi na pelet, opremljeni najmodernijom elektronikom.

Ono po čemu je poznata ova kompanija su tradicionalni štednjaci na čvrsto gorivo. Najpoznatiji štednjak je „Smederevac“. Štednjaci iz linije „Magnum“ svojim dizajnom i funkcionalnošću su osvojili evropsko tržište. Iz kategorije peći izdvaja se i model „Vulkan“, peć obložena italijanskim kamenom napravljena za vrhunski ugođaj.

Skoro polovina godišnje proizvodnje se plasira na tržište EU. Tokom 2015. MBS je uspela da izveze prve kontigente svojih štednjaka i na afrički kontinent. Od početka 2016. otvorena su tržišta Izraela i Jordana. Proširenje proizvodnje i na podrumske kotlove na pelet značajno je doprinela boljem pozicioniranju ne samo na tržištu Srbije, nego i u zemljama bivše Jugoslavije.

Od svog osnivanja do danas proizvedeno je 10.000.000 Smederevaca.
Svako drugo domaćinstvo u Srbiji poseduje „Smederevac“.
Izvozi svoje proizvode u 45 zemalja.