Kula sa bazenima

12.11.2018. | Eric Baldwin | Arch Daily

Firma Arquitectonica je otkrila nove prikaze svog predloga za 53-spratnu kulu u Downtownu u Los Anđelesu koju karakterišu bazeni koji štrče iz fasade. Dva su različita scenarija po kojima može biti izgrađen ovaj neboder, koji će po jednom sadržati pretežno stambene jedinice a po drugom hotel i kondominijume. Odeljenje za gradsko planiranje grada Los Anđelesa objavilo je nacrt izveštaja o uticaju na životnu sredinu sa detaljima o kuli od 239m. Kula je samo jedan od projekata na lokaciji oko trga Pershing.

Kula sa bazenima (foto: Arquitectonica)

JMF Development poseduje zgradu „Pershing Square“ na lokaciji duž 5th i Hill streets i ima za cilj izgradnju nove kule na praznoj površini u obliku slova L oko istorijske konstrukcije. Formalni fokus projekta jeste da budu izgrađeni nizovi staklenih bazena koji će štrčati, za stanare na gornjim nivoima zgrade. Počevši od balkona, izbočine na fasadi zgrade se povećavaju i postaju bazeni kako se ide ka vrhu kule.

Kula sa bazenima

Kula sa bazenima (foto: Arquitectonica)

Opcija A bi uključilvala dvosobne, trosobne i četvorosobne stanove sa 190 hotelskih soba, dodatnim sadržajima i parkingom za 126 vozila. Opcija B bi obuhvatila jednosobne, dvosobne, trosobne i četvorosobne stanove sa dodatnim sadržajima, maloprodajnim prostorima u prizemlju i parkingom za 187 vozila. „Dizajn je inspirisan ikoničnom arhitekturom katrakterističnom za sredinu prošlog veka u Kaliforniji", rekao je osnivač JMFa Jeffrey FIsh u svojoj izjavi: „Ponovo preuzimamo klasični kalifornijski dizajn i njegov „porozni“ životni stil koji proslavlja našu prelepu klimu u elegantnoj, vertikalnoj kuli koja najbolje koristi prošli vek, dok se raduje inovativnom dizajnu i projektovanju".

Kula sa bazenima

Kula sa bazenima (foto: Arquitectonica)

Pershing Square će početi sa renoviranjem 2020. godine, dok je projekat za ovu kulu u razvoju i vremenski okvir još nije objavljen. Međutim, iz JMFa kažu da je završetak projekta planiran 2023. godine.

Kula sa bazenima

Kula sa bazenima (foto: Arquitectonica)

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....