Milano - Prvi hotel sa nultom emisijom štetnih gasova

07.12.2009. | Tanjug

Milano, jedan od najzagađenijih gradova Evrope, otvoriće na proleće prvi hotel sa nultom emisijom štetnih gasova, oslanjajući se na japansku tehnologiju i lokalnu "zelenu" energiju.

Kako su saopštili graditelji, novi hotel biće smešten u srcu italijanske finansijske prestonice i spečiće emitovanje približno 420 tona ugljendioksida (CO2) godišnje.

Milano godišnje emuituje oko sedam miliona tona CO2, podsetio je Rojters.

"Nećemo doprinositi zagađivanju jedne od najzagađenijih oblasti u Italiji, a verovatno i u Evropi", izjavio je Vitorio Modena, autor projekta za izgradnju hotela, koji će koštati između 12 i 15 miliona evra.

Hotel će biti "CO2-neutralan" zahvaljujući tehnologiji koju je razvila japanska kompanija Mitsubishi Electric, a koja omogućava da se, na primer, za zagrevanje vode ne koristi gorivo, već da se ono obavlja kombinovanjem sa klima-uređajima, koji osobađaju toplotu u toku hlađenja. Uz to, sva energija u hotelu biće obezbeđivana iz obnovljivih izvora.

Hotel "Milano Skala", sa četiri zvezdice, će sav materijal koji koristi - od sapuna do nameštaja - nabavljati od ekološki-prijateljskih kompanija, rekao je direktor Mauricio Faroldi.

Sa cenom od oko 400 evra za noć u dvokrevetnoj sobi, hotel je namenjen dobrostojećim klijentima, uglavnom strancima, koji - kako se nada uprava - sa njom dele ideje o ekološkoj odgovornosti.

Linkovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...