PRIJAVA-468X60-BANNER

Milano - Prvi hotel sa nultom emisijom štetnih gasova

07.12.2009. | Tanjug

Milano, jedan od najzagađenijih gradova Evrope, otvoriće na proleće prvi hotel sa nultom emisijom štetnih gasova, oslanjajući se na japansku tehnologiju i lokalnu "zelenu" energiju.

Kako su saopštili graditelji, novi hotel biće smešten u srcu italijanske finansijske prestonice i spečiće emitovanje približno 420 tona ugljendioksida (CO2) godišnje.

Milano godišnje emuituje oko sedam miliona tona CO2, podsetio je Rojters.

"Nećemo doprinositi zagađivanju jedne od najzagađenijih oblasti u Italiji, a verovatno i u Evropi", izjavio je Vitorio Modena, autor projekta za izgradnju hotela, koji će koštati između 12 i 15 miliona evra.

Hotel će biti "CO2-neutralan" zahvaljujući tehnologiji koju je razvila japanska kompanija Mitsubishi Electric, a koja omogućava da se, na primer, za zagrevanje vode ne koristi gorivo, već da se ono obavlja kombinovanjem sa klima-uređajima, koji osobađaju toplotu u toku hlađenja. Uz to, sva energija u hotelu biće obezbeđivana iz obnovljivih izvora.

Hotel "Milano Skala", sa četiri zvezdice, će sav materijal koji koristi - od sapuna do nameštaja - nabavljati od ekološki-prijateljskih kompanija, rekao je direktor Mauricio Faroldi.

Sa cenom od oko 400 evra za noć u dvokrevetnoj sobi, hotel je namenjen dobrostojećim klijentima, uglavnom strancima, koji - kako se nada uprava - sa njom dele ideje o ekološkoj odgovornosti.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;