INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Inovativna "mikro" škola u Njujorku

13.09.2018. | Eric Baldwin | Arch Daily

Bjarke Ingels Group objavio je nove slike svoje „WeGrow“ mikro škole u Njujorku. Ovo je prvi projekat brenda „We Work“ (globalna mreža radnih prostorija u kojima kompanije i ljudi zajedno rastu i razvijaju se kroz dinamična okruženja koja podstiču kreativnost i povezivanje) koji se odnosi na školu. Projekat je stvoren sa ciljem da više ne bude odvajanja po odeljenjima koje je karakteristično za tradicionalni školski sistem i ojača značaj angažovanja dece u interaktivnom okruženju. Ideja se zasniva na pretpostavkama kako deca vide svet škole. Ovaj prvi „WeGrow“ projekat je sada otvoren u kvartu Chelsea u Njujorku.

WeGrow

WeGrow (foto: Bjarke Ingels Group)

„WeGrow“ je projektovan kao interaktivno okruženje za učenje sa poljem supereliptičnih objekata. Ideja je imala za cilj da ukloni odeljenja koja se često nalaze u tradicionalnim školskim sredinama. Objekti stvaraju okolinu pogodnu za učenje koja je gusta i racionalna dok je prostor takođe slobodan i fluidan. Modularne učionice, drvene kućice i vertikalna farma promovišu inkluzivno i kolaborativno okruženje za učenje. Akustični oblaci, prirodni materijali i neutralne boje stvaraju mirno okruženje kako bi se deca fokusirala na učenje. „WeGrow“ se nada da će mikro škola negovati obrazovanje kroz samoopažanje, istraživanje i otkrivanje.

WeGrow

WeGrow (foto: Bjarke Ingels Group)

Rebekah Neumann, osnivač i glavni direktor „WeWork“ opisuje „WeGrow“ kao „novu svesnu, preduzetničku školu koja je posvećena oslobađanju „super“ veština svakog deteta". Ona dalje navodi da se nada da će organizacija „promeniti samu ideju o učionici dok će osnovci počinjati da identifikuju svoje pozive i uče od onih koji već žive taj san. Nastavni planovi bi bili osmišljeni i vezani za lokalnu kulturu i okruženje tako da se uči kroz praksu i iskustvo."

WeGrow

WeGrow (foto: Bjarke Ingels Group)

Novi „WeGrow“ je za sada za decu od 3 do 9 godina uzrasta, sa tim da će od sledeće godine biti dodati dvogodišnjaci ali i stariji. Škola je otvorena za članove „WeWork“, zaposlene i lokalnu zajednicu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;