Online besplatni kursevi za arhitekturu i građevinarstvo - Continuing Education Center

02.09.2009. | Continuing Education Center

U SAD postoje mnogobrojni portali na kojima besplatno možete napraviti nalog, čitati detaljne stručne tekstove u vezi sa određenim temama iz arhitekture i građevinarstva, i na kraju teksta polagati kratki test od svega nekoliko pitanja. Bodovi koje sakupite polaganjem kurseva beleže se na vašem profilu na portalu, a u SAD se članovima Američkog instituta arhitekata (AIA) ovi bodovi dodaju na CV i mogu imati izvestan značaj kod prijavljivanja za posao.

Jedan od takvih portala je i Continuing Education Center. Iza njega stoji kompanija McGraw Hill Construction, a na portalu svoje tekstove objavljuju preduzeća iz svih sektora građevinske industrije. Tekstovi se bave temama kao što su: hladni krovovi (cool roofs - rešenje protiv pojave zvane Vrela ostrva - Heat Islands), uštede energije pomoću rasporeda, površina i vrste prozora, priče o izgradnji pojedinih projekata, upoređivanje prednosti jednog sistema ili proizvoda u odnosu na druge, itd.

U svakom od tekstova objašnjeni su pojmovi i okolnosti (retko se podrazumeva da posedujete veće predznanje iz neke oblasti), pa za razumevanje jednog teksta nije potrebno previše lutati po internetu. Tekstovi su pisani na relativno jednostavnom engleskom jeziku i trebalo bi da budu razumljivi svakome ko može da koristi engleski na srednjem nivou.

Tekstove možete čitati bez bilo kakvog prijavljivanja i otvaranja profila na portalu, ali ukoliko to uradite otvorena vam je mogućnost polaganja testova što može biti veoma zanimljiva opcija. Dodatno, na vašem profilu moći ćete da pratite testove koje ste položili ili pokušali da položite, i ostaće vam spisak linkova kao mala lična biblioteka. Na svaki od testova možete se vratiti i polagati ponovo pitanja na koja niste dali tačne odgovore. Potrebno je dati 8 tačnih od 10 odgovora da biste položili test.

Linkovi:

Linkovi na našem sajtu:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...
Milan 07.05.2020.
Kome ili gde se javiti za obuku i materijal...
Shumar 25.04.2020.
''Ponosan sam na Službu glavnog urbaniste k...