Meriot hotel u Ankari kao vesnik zelenog razmišljanja u turskoj prestonici

21.07.2009. | WAN

Započeta je izgradnja novog luksuznog hotela u Sogutozuu, u Ankari. Zgradu koja treba da bude vesnik zelene gradnje u turskoj prestonici izvodiće firma Őzkar Construction po projektu međunarodnog biroa RMJM, imaće 24 sprata i predstavljaće novi reper gradskog pejzaža Ankare.

Na površini od 14.000m2, biće izgrađen hotel J.W. Marriott sa 400 soba. Prva četiri sprata zauzeće plesne dvorane, kongresne sale, restorani i prodavnice na galeriji, dok će sobe za goste hotela biti raspoređene od petog sprata pa naviše. Garaža je u podzemnom nivou, a u okviru projekta biće i bistro, tri specijalizovana restorana, svečana dvorana i otvoren prostor za venčanja.

Palata od kamena i stakla predstavljaće novi simbol grada i tačku okupljanja - kaže Peter Schubert,  direktor biroa RMJM za Severnu Ameriku.

Na istočnoj i zapadnoj fasadi kamena fasada služiće kao zaštita od sunca, a zastakljivanje će biti izvedeno staklima koja obezbeđuju energetsku efikasnost objekta - štiteći unutrašnji prostor od prejakog sunca i zagrevanja, i gubitaka temperature u enterijeru.

Klima okoline biće poboljšana i bogatim zasadom bambusa i drugih biljaka, a završetak radova očekuje se oktobra 2010. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije