INFONET-468X60-BANNER

Profilisani limovi – Pan Komerc

19.07.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Privredno društvo Pan Komerc d.o.o. iz Požege bavi se proizvodnjom profilisanih limova sa iskustvom dužim od 25 godina. Prepoznatljivim i jedinstvenim na tržištu Pan Komerc čini visoka preciznost u proizvodnji trapezno i sinusno profilisanih limova, limova u obliku crepa, falcovanih samouklapajućih i lučno savijenih limova, kao i proizvodnja ventilisanih metalnih fasada – kasetni sistem, mreža istegnutog metala, oluka i olučnih sistema, snegobrana, opšiva i kompletne limarske galanterije.

Materijal koji Pan Komerc koristi za proizvodnju profilisanih limova isporučuje najveći svetski proizvođač čelika Arcelor-Mittal kao i valjaonica aluminijuma Impol Seval. Na taj način Pan Komerc obezbeđuje kontinuiran kvalitet svojih proizvoda bez oscilacija u karakteristikama lima.

Slika 1. Pan Komerc

Trapezni i sinusni limovi profilišu se na savremenim, potpuno automatizovanim mašinama čime se garantuje preciznost izrade i visok kvalitet proizvoda. Pan Komerc proizvodi veći broj  trapeznih profila sa visinom rebra od 2 do 153 mm, odnosno dve vrste sinusnih profila visine 18 i 27 mm. Trapezni limovi predstavljaju najveći deo proizvodnog asortimana Pan Komerca jer su neizostavni element savremenih krovnih i fasadnih konstrukcija, dok sinusni limovi od alumijuma i čelika predstavljaju elegantno i vizuelno uspešno rešenje za oblaganje modernih fasada.

Slika 2. Trapezno profilisani limovi

Pan lučno profilisani limovi prate liniju lučno konstruisanih krovnih nosača i obezbeđuju adekvatno tehničko rešenje pokrivanja takvih krovova. Lučno savijeni limovi mogu biti izrađeni u trapeznoj i sinusnoj verziji od aluminijuma ili čelika prema dostavljenom zahtevu kupca.

Pan limovi u obliku crepa kombinuju tradicionalni izgled glinenih crepova sa svim prednostima savremenih materijala. Otporni na zemljotrese i UV zračenja limeni crepovi Pan C15 i C40 lakši su i do 10 puta od klasičnih keramičkih, a pažljivo su kreirani kako bi upotpunili najreprezentativnije rezidencijalne objekte od planinskih ambijenata do gradskih centara.

Slika 3. Pan krovni limovi u obliku crepa

Pan KS sistem ventilisanih metalnih fasada prati svetske trendove u dizajnu i konstruisanju fasada i ističe linije samog objekta. Savremeno tehničko rešenje odgleda se u skrivenom načinu fiksiranja elemenata i širokom spektru dostupnih materijala. Kasetni elementi izrađuju se od aluminijuma, inoxa, titan cinka i čelika u različitim bojama i teksurama.

Slika 4. Pan KS ventilisane metalne fasade

Mreže istegnutog metala dobijaju se postupkom „istezanja“ limova prema zahtevu kupca u zavisnosti od željenog vizuelnog efekta koji se želi postići kao i nivoa prozirnosti, odnosno inteziteta transparentnosti. Mreže istegnutog metala poseduju odlične mehaničke osobine, mogućnost zavarivanja, a izrađuju se u različitim dimenzijama od čelika, aluminijuma ili inoxa. Mreže istegnutog metala mogu se koristiti kao elementi metalnog nameštaja, spuštenih plafona, ograda, fasada, obloga i maski, filtera, polica, itd.

Slika 5. Pan mreže istegnutog metala

Pan olučni sistemi izrađuju se na automatizovanim linijama u dužinama 4, 5 i 6 metara u promeru od Ø 100 mm. Pan oluci obloženi su zaštitnom UV stabilnom folijom kako bi se oštećenja prilikom ugradnje i manipulacije svela na minimum. Uz oluke dostupni su i svi drugi prateći elementi olučnih sistema kao i sva limarska galanterija za krovove: snegobrani, slemenjaci, vetar lajsne, okapnice i svi druge vrste limenih opšiva koje se izrađuju prema zahtevu kupca.

Slika 6. Pan oluci i olučni sistemi

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;