INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Muzej u obliku NLO-a uskoro u Meksiku

13.07.2015. | Inhabitat

Meksiko će uskoro dobiti novi muzej koji izgleda kao neidentifikovani leteći objekat (NLO). Arhitektonski biro Fernardo Romero Enterprise (FR-EE) je predstavio svoj projekat Mazatlan muzeja, koji podseća na svemirski broj, ali je zapravo inspirisan alternativnim imenom regiona - Biser Pacifika.

Muzej će imati zakrivljenu zapreminu sa malim otvorima kako bi se omogućio prodor svetlosti u unutrašnje prostore, a postoji nada da će revitalizovati lučki grad Mazatlan.

Projekat ima za cilj da pozicionira grad Mazatlan kao kulturnu meku i pojača turistički i ekonomski potencijal luke. Inovativan, ekološki i minimalistički dizajn je zasnovan na izdruženoj ljusci i sadrži tri sprata izložbenih prostora, zelenih površina i terasa koji pružaju poglede na more i grad.

„Mazatlan je jedinstveno mesto, sa posebnom istorijom i neuporedivom lepotom, pa smo odlučili da napravimo zgradu koja odgovara ovom kontekstu, sa održivim dizajnom koji će postati ikona na nacionalnom i međunarodnom nivou“, rekle su arhitekte prilikom predstavljanja projekta gradskim zvaničnicima ovog meseca.

Struktura je obložena sa materijalom otpornim na vremenske uslove i poseduje glavni izložbeni prostor u prizemlju, IMAX bioskop i različite prostore za privremene izložbe, restorane i veliku terasu koja nadgleda luku. Početak radova na muzeju se očekuje 2016. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;