BIG prkosi gravitaciji sa novom poslovnom zgradom u Filadelfiji

13.07.2015. | WAN

Stari kompleks mornarice u Filadelfiji je mesto novog projekta čuvenog svetskog arhitekte Bjarkea Ingelsa. Poslovna zgrada 1200 Intrepid će biti najnoviji u nizu američkih projekata za danskog arhitektu. Sa predviđenim troškovima od 35 miliona američkih dolara, najveća vidljiva karakteristika projekta poslovne zgrade će biti optička iluzija zahvaljujući kojoj će izgledati da se ova četvorospratna struktura naginje, ili kako arhitektonski biro BIG kaže - „prkosi gravitaciji“.

Malo se toga zna o projektu nove zgrade, a samo su dva preliminarna rendera 3D modela izbačeni do sada. Dizajn podseća na oblik prosečne poslovne zgrade, velikog i pravougaonog volumena, ali sa jednim upečatljivim detaljem. Prednji fasadni zid ima talasastu belu fasadu koja ima za nameru da imitira krivinu susednog pejzaža. Iz daljine gledana, ovo čini da struktura deluje kao da se savija ili talasa, što je verovatno odlika koja se ne očekuje kod poslovnih zgrada.

Prema lokalnim medijima, zgrada površine 8.740 metara kvadratnih tek treba da obezbedi potencijalne stanare. Lokacija gradnje je pored postojećeg zelenog prostora od 3 hektara. Ova poslovna zgrada će biti najnovija u nizu projekta u kompleksu mornarice - poslovni kompleks stotine hektara veličine na ostacima starog brodogradilišta iz perioda II svetskog rata.

Ovaj projekat je najnoviji u nizu projekata u Severnoj Americi biroa BIG, a prethodni projekti uključuju zgradu dva Svetskog trgovinskog centra (trenutno u gradnji) i novo sedište kompanije Google. U ovom trenutku, ne možemo reći koji će od ova tri projekta biti prvi završen.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece