INFONET-468X60-BANNER

Kapela duge sa kaleidoskopskim prozorima evocira drevnu kinesku simboliku

03.07.2015. | Inhabitat

Ova predivna kapela za venčanja u Šangaju, projektovana od strane kineskog arhitektonskog biroa Coordination Asia, je zatvorena sa staklenim panelima napravljenim od 3.060 komada stakla korišćenjem 65 različitih boja.

Kaleidoskopski prozori Kapele duge stvaraju poluotvoreni okrugli prostor čija geometrija evocira drevnu kinesku simboliku kombinovanjem kvadrata i kruga - kvadrat simboliše poštenje i vrlinu, a krug punoću i jedinstvo.

Kapela, smeštena unutar kompleksa G+Park u Šangaju, je okružena sa vodom, što obezbeđuje postepeni prelaz iz spoljašnjeg u unutrašnji prostor. Unutar Kapele duge, posetioci mogu da uživaju u elegantnom svetlom prostoru.

Kaleidoskopski prozori sa svojim uparenim bojama filtriraju prirodno svetlo u ovalnu sobu, a atmosfera se menja kako se sunce kreće oko strukture. Cilindar visok 6,8 metara stvara prelaz sa toplim tonovima crvene, preko nijansi zelene, ljubičaste i roze boje.

Banketna sala površine 1.200 metara kvadratnih koja se nalazi pored kapele je nekada korišćena kao staklarska radionica, a sada se u njoj održavaju proslave venčanja, godišnjica, koncerti i druge vrste slavlja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;