SFSOPLATE-468X60-BANNER

Najduži stakleni most na svetu uskoro će biti izgrađen u Kini

25.05.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Zvaničnici provincije Hunan u Kini žele da privuku još više turista u svoju regiju, pa su zbog toga angažovali arhitektonski biro Haim Dotan da im projektuje i izgradi stakleni most.

Most će biti najduži stakleni most na svetu sa rasponom od 370 metara preko velikog kanjona Žangđiaje. Posetioci će moći da hodaju preko mosta i gledaju u kanjon dubine 400 metara. Most će moći da primi do 800 ljudi u isto vreme.

Kina je poznata po drugim staklenim strukturama koji obaraju svetske rekorde. U Nacionalnom geološkom parku Longgang postoji najduže konzolno stakleno šetalište, kome će stakleni most biti odlična dopuna. Most će biti otvoren u julu, a zvaničnici provincije Hunan ga nazivaju svetskim čudom.

Stakleni most će biti izgrađen između litica kanjona, a kako bi podstakli uzbuđenje zbog iskustva hodanja preko njega, arhitekte su projektovale most tako da izgleda vrlo krhko i lomnjivo.

Ali, ako vas hodanje preko staklenog mosta na visini od preko 400 metara ne uzbudi dovoljno, možda će skakanje sa konopcem prostrujati krv u vašem telu. Sa 60 metara većom visinom od trenutno najvišeg bandžija u Kuli Makao ovo će takođe biti svetski rekorder.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;